1 Ekim 2024 Salı

Tümüklü: Özgürlüğü kazanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, HDK Genel Merkezi'nin polis tarafından basılması ve yaşanan gözaltı saldırısını ETHA'ya değerlendirdi. Tümüklü, bu saldırılara karşı mücadeleyi büyütmeyi görev olarak gördüklerini söyledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, sabah saatlerinde yaşanan gözaltı saldırıları ve HDK ve GÖÇİZDER binalarının polis tarafından basılmasına tepki gösterdi.

"Faşist rejim Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, Kürt halkının eşitlik mücadelesini yürütmeye çalışan bunun örgütlü ve birleşik mücadelesi için çaba sarf eden yoldaşlarımızı gözaltına aldı" diyen Tümüklü, operasyonların amacını bildiklerini söyledi.

Bu saldırılara karşı mücadeleyi büyütme göreviyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Tümüklü, "HDK başta olmak üzere demokrasi mücadelesi yürütenlerle birlikte olmaya, bu mücadeleyi büyütmeye, özgürlüğü kazanıncaya kadar bu yürüyüşü devam ettirmeye kararlıyız. Gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramayacak. Mutlaka özgürlük, eşitlik isteyenler kazanacak" diye konuştu.