20 Eylül 2024 Cuma

TÜMTİS: 3. havalimanı işçilerine yönelik saldırıyı kınıyoruz

TÜMTİS, insanca koşullarda çalışmak için taleplerini dile getiren havalimanı işçilerine yönelik saldırı ve gözaltıları kınadı.
TÜMTİS, insanca koşullarda çalışmak için taleplerini dile getiren havalimanı işçilerine yönelik saldırı ve gözaltıları kınayan açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "İnşaat işçileri ekmeğini kazanmak için son derece ağır koşullarda çalışmak zorunda kalmaktadır. Ülkemizde her gün ortalama 5 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği kara tabloda, birinci sırada inşaat işçileri bulunmaktadır. On işçinin can verdiği rezidans inşaatı, onbir işçinin yanarak öldüğü Esenyurt AVM inşaatındaki ihmaller zinciri ve yaşanan can kayıpları hafızalardadır" diye kaydedildi.
 
Taşeronun insafına terk edilen 3. havalimanı işçileri de bu olumsuz tablonun önüne geçmek, çalışma koşullarını iyileştirmek için seslerini duyurmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, "İnşaat işçileri, can güvenlikleri olan bir ortamda çalışmak, tahtakurusu olmayan yataklarda yatmak, doğru düzgün yemek yiyebilmek ve işverenler tarafından insanca muamele görmek gibi son derece makul ve insani taleplerle seslerini duyurmaya çalışmışlardır. Ancak bunun karşılığında şiddet görmüş ve gözaltına alınmışlardır" diye kaydedildi.
 
Hak aramanın karşılığı şiddet değil çözüm olması gerektiğinin altı çizilen açıklamad8a, "İnşaat işçilerinin insanca koşullarda çalışma ve ücretlerinin ödenmesi talepleri kabul edilmeli, gözaltındaki işçiler derhal serbest bırakılmalıdır. İnşaat işçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyor, tüm sendikalar ve emek örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.