28 Eylül 2024 Cumartesi

TTB'den 29 Aralık duruşmasına çağrı

Fincancı'nın 29 Aralık'ta görülecek duruşmasına çağıran TTB Merkez Konseyi, "Gördüler ki Şebnem hocamızın özgürlüğünü elinden aldıklarında da bizi susturamadılar. İnanıyoruz ki 29 Aralık 2022 tarihinden itibaren de Şebnem hocamızla beraber mücadeleye devam" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 29 Aralık İstanbul Adliyesinde görülecek duruşmasına çağırdı. "Çağlayan Adliyesi'nde sadece usulün yerine getirilmesi için önceden hazırlanmış, ortaya konan muhakeme tragedyasını hep birlikte izledik" denilen açıklamada, TTB'nni hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı, toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Hakikat ve bilimin canlılar için umut etmekle başladığını, etikle yoğrulduğunu, cesaretle ortaya konulduğu aktarılan açıklamada, "Şimdi önümüzde Şebnem Korur Fincancı ismi üzerinde somutlanan; TTB ve meslek örgütleri üzerinden sınanan; asıl hedefi Türkiye demokrasisi olan bir tarih daha duruyor: 29 Aralık 2022 Perşembe. Bizler ne istediği, neyi savunduğu ve haklılığı açık olan taraftayız. Arayışımız hukuk, talebimiz adalettir" ifadeleri yer aldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Sağlık dolu; sevgi, barış, demokrasinin baki olduğu; emeğimizin hakkını aldığımız gelecek güzel günler için topluma ve hekimlere söz verdik. Sağlık ve emek mücadelemizi böylesi algı oyunlarıyla oyaladıklarını zannedenler hiç umutlanmasınlar: Gördüler ki Şebnem hocamızın özgürlüğünü elinden aldıklarında da bizi susturamadılar. İnanıyoruz ki 29 Aralık 2022 tarihinden itibaren de Şebnem hocamızla beraber mücadeleye devam!"