28 Eylül 2024 Cumartesi

'TSK ve bütün yabancı güçler Suriye'den çekilsin'

İktidarı İdlib'deki saldırılara son vererek, geri çekilmeye çağıran Samsun Demokrasi Güçleri, mültecilere yönelik insanlık dışı uygulamalara da son verilmesini istedi.

Samsun Demokrasi Güçleri, Ortadoğu ve İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Açıklama yapan Sait Kocaman, iktidarın Suriye'ye yönelik saldırı ve çetelerle işbirliği politikasının büyük bedellere mal olduğunu belirtti.

Kocaman, "İdlib'de, Türk askerlerinin cihatçı çetelere kalkan yapılmasının bu ülkenin ve halkın çıkarlarıyla ilgisi yoktur. Çünkü eğer iddia edildiği gibi mesele milli güvenlik ise, yapılması gereken Türk askerini Suriye'de Suriye ordusu ile savaş durumuna getirmek değil, askerlerin geri çekilmesi ve Suriye ile sorunların barışçıl temelde çözümü için adımların atılmasıdır.

Yapılması gereken; NATO'yu göreve çağırmak ya da ülkeyi Ortadoğu'da ABD ve Rus emperyalistleri arasında devam eden paylaşım mücadelesinin alanı ve parçası yapmak değildir. Ülkenin geleceğini çıkmaza sokan bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir."

İktidara, İdlib'deki saldırılara son vererek, çetelerle işbirliğine son vermeye ve askerleri gere çekmeye çağıran Kocaman, "Bizler sorumlulukla ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için; ülkemizde ve bölgemizde barış ve demokrasi mücadelesini savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Mültecilere yönelik politika ve ırkçı saldırıları da kınayan Kocaman, Türkiye ve Yunanistan'ı insanlık dışı uygulamalara son vermeye çağırdı.

"Ölen bizim çocuklarımız, yanan bizim evimiz ama bu savaş bizim savaşımız değil" diyen Kocaman, halkları savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırdı.