19 Eylül 2024 Perşembe

TRT Erdoğan'a 105 dakika, Demirtaş'a 18 saniye ayırdı

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin hesaplamasına göre, TRT mayıs ayında Erdoğan'a 105 dakika, Demirtaş'a 18 saniye ayırdı. HDP ise TRT ekranlarında kendisine hiç yer bulamadı.
Uluslararası Şeffaflık Derneği, mayıs ayında TRT'nin ana haber programlarında cumhurbaşkanı adayları ve partilere ne kadar süre ayrıldığını hesapladı. 
 
Sonuçları Twitter hesabından duyuran dernek, "Kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü olan TRT, tüm siyasal partileri, eşitlikçi bir anlayışla kapsamak durumundadır. Yurttaşların vergileriyle finanse edilen TRT'nin sorumluluğu herhangi bir güç odağı ya da çıkar grubu için çalışmak değil, siyasal yelpazeyi bütün çeşitliliğiyle yansıtmak olmalıdır" dedi. 
 
Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin 4-31 Mayıs arasında incelediği yayınlara göre; TRT Ana Haber'de AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a 105 dakika, CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye 37 dakika, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener'e 14 dakika, Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu'na 5 dakika, Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek'e 2 dakika ve HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a sadece 18 saniye yer ayrıldı.
 
HDP 0 DAKİKA
 
Partiler bakımından ise AKP'ye 147 dakika, CHP'ye 25 dakika, MHP'ye 25 dakika, İYİP'e 14 dakika, SP'ye 5 dakika, BBP'ye 5 dakika, Vatan Partisi'ne 2 dakika yer ayrıldı. Halkların Demokratik Partisi'ne ise hiç yer ayrılmadı.