24 Eylül 2024 Salı

Tosun: Sakine Oğuz için soruşturma başlatıldı mı?

HDP Diyarbakır Milletvekili Tosun, İçişleri Bakını Soylu'ya, Dersim Hozat'ta ölü olarak bulunan 57 yaşındaki Sakine Oğuz'un ölümüne ilişkin bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Dersim'de Sakine Oğuz'un ölümüne ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle Meclis'e soru önergesi verdi.
 
Tosun verdiği önergede, Dersim'in Hozat ilçesi Geçimli Köyü'nde 16 Mayıs Perşembe günü öğle saatlerinde hayvanlarını meraya otlatmaya giden 57 yaşındaki Sakine Oğuz'un cansız bedenin bir köylü tarafından bulunduğunu belirtti.
 
Köylünün ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekiplerinin sevk edildiğini, Oğuz'un cenazesinin otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.
 
Yapılan otopsi sonucunda Oğuz'un çenesinde ve göğüs kafesinde şiddete bağlı kırıkların, ensesinde kesikler ile vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin tespit edildiğini bildiren Tosun, Oğuz'un kafasına 2 el ateş edilerek öldürüldüğünü de kaydetti.
 
HDP Milletvekili Tosun, İçişleri Bakını Soylu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:
 
-Sakine Oğuz'un işkence yapılarak öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise şu ana kadar olayla ilgili bulgular nelerdir?
 
-Sakine Oğuz'un bedeninde işkence izleri olması ve kafasına ateş edilerek öldürülmesi infaz edilmiş olma şüphesini arttırmaktadır. Bununla ilgili bir soruşturma yürütülmüş müdür?
 
-Sakine Oğuz veya ailesi daha önce herhangi bir biçimde tehdit edilmiş midir? Tehdit edilmişse kim veya kimler tarafından ne ile ilgili tehdit edilmiştir?"