1 Ekim 2024 Salı

TMMOB üyesi kadınlar adalet nöbetine destek verdi

Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin Gezi için Adalet Nöbeti'ne TMMOB Adana İKK Kadın Çalışma Grubu üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Mimar ve mühendis kadınlar "Gezi kadın mücadelesi açısından da önemlidir. Bu yüzden Gezi'ye sahip çıkıyoruz" dedi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin sürdürdüğü Gezi nöbetine mimar ve mühendis kadınlar destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Gezi davası tutukluları için dayanışma mesajları paylaşıldı.

Gezi'nin kadın mücadelesi açısından da önemli bir yeri olduğunun altını çizen TMMOB Adana İKK Kadın Çalışma Grubu üyeleri, "Mücella Yapıcı da kadın çalışma grubumuzun içerisinde ve bizim de yol arkadaşımız. Bu yüzden biz de nöbete katılarak 'buradayız ve yanınızdayız' demek istedik" diye kaydetti.

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Adana İKK Kadın Çalışma Grubu üyelerine teşekkür etti. TMMOB'un örgütlü yapısının adalet ve demokrasi mücadelesinde etkin bir kuvvet olduğunu gösterdiğini kaydeden Gül, "Nerede bir haksızlığa ve hukuksuzluk varsa bu örgütlülük tam karşısında duruyor ve duracaktır. Bizlerin de kadın mücadelenizde sizlerle omuz omuza olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cansu Güneşer de Mimarlar Odası'nın kadınlarla daha yakın çalışma içerisinde olacağını kaydederek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.