24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: Türk devletinin soykırımına karşı ayağa kalkın

TKŞ ve JKŞ, Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına karşı eylem yaptı. Açıklama yapan Wîdad Mihemed, "Bizden önce Kürdistan dağlarında isyan ateşlerini yakanlar nasıl teslim olmadıysa, biz de sömürgecilere asla teslim olmayacağız. Devrimimizi savunacağız" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına ilişkin Hesekê kentinde basın açıklaması düzenledi.

TKŞ binası önünde yapılan açıklamayı okuyan Wîdad Mihemed, Türk devletinin 27 ve 28 Temmuz günlerinde gerçekleştirdiği SİHA saldırılarında 7 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin de yaralandığını belirtti.

Rojava devriminin 11. yıl dönümünde saldırıların tekrar yoğunlaştığını hatırlatan Wîdad Mihemed, "Sömürgeci zihniyet, devrim topraklarının üzerine sürdüğü El Nusra ve DAİŞ çetelerinin yapamadığını, doğrudan kendi askeri güçleri ve çete artıklarıyla gerçekleştirmek istiyor. Sınır hattındaki kentlerimiz her gün bombalanıyor. SİHA'ları sınırı geçiyor ve suikast saldırıları için fırsat kolluyor. İşgal altındaki Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'de her gün insanlık suçları işleniyor. Halkımız susuz bırakılıyor, ormanlarımız yakılıyor" dedi.

Türk devletinin Lozan Antlaşması ruhunu yaşatmaya çalıştığını kaydeden Wîdad Mihemed şunları belirtti: "Amaçları açık, Kürt soykırımını sürdürmek. Türk devleti, Rojavayê Kürdistan kentlerini işgal ediyor. Başurê Kürdistan dağlarında işgal saldırılarıyla askeri üsler inşa ediyor. İşgal ettiği bölgelerin çevresine duvar örüp, işgal topraklarını genişletiyor. Kürt düşmanı sömürgeci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'de elde edilen kazanımları yok etmek istiyor. Kürdistan dağlarında operasyonlarını sürdürüyor. Güney Kürdistan topraklarını açık açık işgal ediyor. Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesine ihanet eden KDP-Barzani çizgisi, Türk devletiyle işbirliği yaparak işgal saldırılarına ortak oluyor."

TKŞ açıklamasının sonunda şu çağrı yapıldı: "Artık yeter! Kürt düşmanlığıyla yaşlı çocuk demeden katleden faşist Türk devleti durdurulmalıdır. Artık yeter! Rojava devrim topraklarını günü birlik bombardımana tutan, işgal alanlarında her gün insanlık suçu işleyen sömürgeciler hesap vermelidir. Artık yeter! Ortadoğu'nun göbeğinde yaşanan bu katliama yönelik uluslararası sessizlik son bulmalıdır. Artık yeter! Dünyanın dört bir yanındaki ezilen halklar ve emekçiler, insanlığın umudu olan Rojava devrimine daha güçlü sahip çıkmalıdır. Artık yeter! Bu soykırıma dur demek için ayağa kalkın, dayanışmayı büyütün."

Wîdad Mihemed, "Bizden önce Kürdistan dağlarında isyan ateşlerini yakanlar nasıl teslim olmadıysa, biz de sömürgecilere asla teslim olmayacağız. Devrimimizi savunacağız" dedi.

Eylem "Kahrolsun işgalciler", "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganları ile sona erdi.