26 Eylül 2024 Perşembe

TKŞ: Tasfiye planlarına karşı devrim kazanımlarımızı koruyacağız

Barzani yönetimindeki KDP'nin sömürgeciliğe direnmek ve Kürtlerin birliğine sahip çıkmak yerine Türk devletine teslim olduğunu dile getiren Seydo, "Tüm Kürtleri, Kürt birliğine ihanet eden bu politikalara karşı durmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, ENKS'nin devrim kazanımlarını geriletmeyi dayatan tutumu ve Güney Kürdistan'da KDP'nin gerilla alanlarına yönelik askeri sevkiyatlarını kınadı.

Düzenlenen basın toplantısına JKŞ ve CKŞ üyeleri katıldı. Açıklamada "Eşbaşkanlığı koru, kadın devrimini koru" ve "Dilimiz varlığımızdır" yazılı dövizler taşındı.

TKŞ adına açıklama yapan Cemil Seydo, 2011 yılında Suriye'de Esad rejimine karşı başlayan isyanların, Kürt halkı için özgürlüğe giden yolu açtığını dile getirdi. Seydo, politik İslamcı çetelerin Rojava devrimine yönelik saldırılarını hatırlattı ve şunları söyledi: "Çeteler tüm devletlerden yararlandı ve bu Rojava devrim yangınını söndürmek için tüm güçleriyle saldırdı. IŞİD, faşist Erdoğan'ın desteğiyle Kobanê'yi işgal etmek istedi, Kürt halkının özgürlük devrimini bastırmak istedi. Ancak Kobanê dönemin Stalingrad'ı haline geldi ve halkın direnişi kazandı. IŞİD ve müttefiklerinin yenilgi süreci başladı. Bu Rakka ve Deyr ez Zor'a özgürlük bayraklarının çekilmesine kadar devam etti."

AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanı olduğunu dile getiren Seydo, "Türk devleti, devrime karşı tüm gücü ve tekniği ile çalıştı. Çeteler aracılığıyla devrimi durduramayacağını gördükten sonra kendi işgal etmeye başladı. Kürtlerin bölünmesinden yararlanmak ve bizi bir yüz yıl daha geriye götürmek istedi. ENKS ve KDP'ye yaklaştı" dedi.

Barzani yönetimindeki KDP'nin sömürgeciliğe direnmek ve Kürtlerin birliğine sahip çıkmak yerine Türk devletine teslim olduğunu dile getiren Seydo, şöyle devam etti: "Irak ve Türkiye devletleri anlaştı. IŞİD saldırdığında Şengal'den kaçanlar bugün baskı yapmak istiyor. 73. Fermana direnen ve özerk yönetimini kuran Şengal'e teslimiyet dayatılıyor. IŞİD'in yapamadığını KDP yapmak istiyor."

KDP çizgisinin gerilla alanlarına yönelik saldırılarında Türk devletine yardım ettiğini dile getiren Seydo, "KDP, Tüm Kürtler için savaşan gerillanın alanlarına güçlerini konuşlandırıyor. Güçlerini Gare, Metina ve Haftanin'de konuşlandırmayı planlıyor. KDP, bir yandan Kürtlerin haklarını koruduğunu belirtirken, bir yandan da Kürt devrimcilerine saldırmaya hazırlanıyor. Bu plan, Türk devlet işgalinin önünü açıyor" şeklinde konuştu.

KDP çizgisindeki ENKS'nin de tüm Ortadoğu halkları için çok önemli olan Rojava devrim kazanımlarını baltalamak istediğini dile getiren Seydo, şunları dile getirdi: "Bu kazanımlardan biri de eşbaşkanlıktır. Eşbaşkanlık, Rojava Kadın Devrimi'nde binlerce şehit kadının kanıyla kazanıldı. ENKS, kuruluşundan itibaren kadınların iradesini zayıflatmak ve devrimi geriletmek istiyor. Öte yandan Kürtçeye saldırıyor. Rejimin fikirlerini halkımıza bir kez daha dayatmak istiyor. Sömürgeci devlet fikirlerini halkımıza bir kez daha empoze etmek istiyor. Halkımızın devrimle kazandığı anadilde yaşama ve eğitim özgürlüğünü ortadan kaldırmak istiyor. Rojava devrimi tüm dillere özgürlük getirdi. ENKS, Kürtlere karşı tavrını Kürtçe eğitimin ortadan talep ederek göstermektedir."

Bu dayatmaların aynı zamanda tüm faşist ve emperyalist devletlerin fikirleri olduğunu dile getiren Seydo, "Bugün tüm faşist ve erkek egemen devletler devrim düşmanlığında birleştiler. Halklarımızın birliğini yok etmek istiyorlar. Devrimi durdurmak istiyorlar. Kobanê, Efrîn ve Serêkaniyê direnişlerinin ruhuyla tüm halklarımızı devrimimizi savunmaya çağırıyoruz. Tüm Kürtleri, Kürt birliğine ihanet eden bu politikalara karşı durmaya çağırıyoruz" diye belirtti.