24 Eylül 2024 Salı

TKŞ, Süveyda'daki halk ayaklanmasına destek açıklaması yaptı

Rojavalı komünistler, Şam hükümetinin kontrolü altındaki Süveyda kentinde halkın kötü yaşam koşullarına karşı başlattıkları ayaklanmaya ilişkin destek açıklaması yaptı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) Süveyda'daki halk eylemlerine ilişkin Kobanê'de basın açıklaması yaptı. TKŞ binasında yapılan açıklamayı okuyan Bihar Mistefa, Şam hükümetinin denetimindeki bölgelerde zorlu yaşam koşulları nedeniyle halkın bir haftadır sokaklarda olduğunu kaydetti.

Emperyalist devletlerin çıkarları nedeniyle bölgede yıllardır savaşların yaşandığını hatırlatan Bihar Mistefa, "Bu savaşlarda en fazla yoksullar etkileniyor. Savaş nedeniyle milyonlarca insan göç etti, evlerinden ve yurtlarından oldular. Göç yolunda yoksulluk arttı, hastalıklar ve ölümler çoğaldı. Uyuşturucu madde kullanımı arttı kadın katliamları çoğaldı" dedi.

Suriye halklarının artık savaşın ve kapitalizmin faturasını ödemek istemediğini vurgulayan Bihar Mistefa şunları belirtti: "Suriye halkları artık Esad Rejimi tarafından yönetilmek istemiyor. Suriye halkları artık katliamlar yaşamak istemiyor, zulüm, göç ve yoksulluk istemiyor."

Süveyda'da yaşanan ayaklanmanın yeni bir yaşam arayışı olduğunu ifade eden Bihar Mistefa konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı: "Biz TKŞ olarak Suriye halklarının bu ayaklanmasına destek veriyoruz. Bütün Suriye halkları Kürt, Arap, Durzi, Süryani, Asuri, Ermeni, Türkmen eşit ve sosyalist bir yaşam için birlik olmalıdır. Bütün halkımıza sosyalist yurtsever çizgide örgütlenmeye çağırıyoruz. Yoksulluk ve açlık demokratik halk ayaklanmalarıyla son bulacaktır. Bütün Suriye halkları işgalcilere ve sömürgecilere karşı birleşmelidir. TKŞ olarak halklarımızı bu isyan ateşini büyütmeye çağırıyoruz."

Eylem "Yaşasın halkların eşitliği" , "Yaşasın Rojava Devrimi", "Yaşasın sosyalizm" sloganları ile sona erdi.