26 Eylül 2024 Perşembe

TKŞ: Kobanê direnişi ruhuyla devrimimizi sonuna kadar savunalım

1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla açıklama yapan Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), "Kobanê direnişi ruhuyla devrimimizi sonuna kadar savunalım" diye belirtti.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla "Kobanê direnişi ruhuyla devrimimizi savunacağız" başlıklı açıklama yayınladı.

2010 yılında Ortadoğu'da faşist diktatörlüklere karşı Arap halk isyanlarının başladığı hatırlatılan açıklamada, "Bu ateş 2011 yılında gerici BAAS sistemine karşı isyana dönüştü. Kürt halkımız da artık yok etme siyasetini kabul etmeyip özgürlüğüne giden yolu çizmeye başladı. Artık Rojava topraklarında Kürt halkının ve kadın devriminin ışığı parıldıyordu" denildi.

Barbar poitik İslamcı çeteler, gerici ve emperyalist devletlerden aldıkları güçle devrim ateşini bastırmak için Rojava Devrimine saldırdığı belirtilen açıklamada "Bilindiği gibi IŞİD, faşist şef Erdoğan'dan aldığı güçle Kobanê'ye yönelmiş ve Kürt halkının özgürlük devrimini boğmak istemişti. Bu hedeflerini de miting alanlarında büyük bir coşkuyla seslendiriyorlardı" diye kaydedildi.

TKŞ açıklamasında şunları belirtti: "Fakat Kobanê çağın Stalingrad'ına dönüştü ve sokak sokak, ev ev direndi. Kobanê'nin her yeri bir direniş kalesine dönüştü. Arin Mirkan, Sarya Özgur, Paramaz Kızılbaş gibi savaşçılar ve Kürdistan'ın komünistleri canfeda bir direnişle mücadele etti. Bakur Kurdistan halkı da saldırılar karşısında ayağa kalktı ve Kobanê direnişi Rojava sınırlarını aşmaya başladı. Dünyanın her yerinden enternasyonalist savaşçılar yüzünü Kobanê'ye dönüp direnişe katıldı.

KOBANÊ'DE DİRENİŞ KAZANDI
"Kobanê'de direniş kazandı ve artık IŞİD ve işbirlikçierinin yenilgi süreci başlamış oldu. Bu süreç Rakka ve Deyr ez Zor'da özgürlük bayrakları dikiline kadar devam etti. Çeteleri eliyle devrimi boğamayan Türk devleti bizatihi kendisi devrime saldırmaya başladı. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî‎'nin işgali bu saldırıların devamıdır. Türk devleti nerede bir Kürt kazanımı varsa oraya saldırmak istiyor. Bütün gücüyle Kürt düşmanlığını sürdürüyor.

"Fakat bir şeyi unutuyor. Kürt halkı Ortadoğu halklarıyla birlikte yaşamı inşa etmiştir. Kendi yönetim sistemini kurmuş ve artık halk kendisini korumaktadır. Halklarımız Kobanê direnişinden aldıkları güçle saldırılar karşısında devrimini sonuna kadar koruyacaktır.

"Bütün özgürlükçü halklar ve kadınlar 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde özgürlük, onur ve devrimi korumak için alanlara çıkmalıdır. 21. yüzyılın ilk devrimi olan Rojava Devrimi bütün halkların özgürlüğüne açılan önemli bir kapıdır. Kobanê direnişi ruhuyla devrimimizi sonuna kadar savunalım."