22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Demirci Kawa'nın isyan ateşini hep birlikte büyütelim

2024 Newrozuna ilişkin yazılı açıklama yapan TKŞ, "Serhildana duralım; Newroz'un direniş ruhuyla demirci Kawa'nın yaktığı isyan ateşini hep birlikte büyütelim" ifadelerini kullandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 2024 Newrozuna ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. 2024 yılının Newrozunun zulme karşı direnişin arttığı bir dönemde karşılandığı kaydedilen açıklamada, "Sömürgecilere karşı boyun eğmeyen direnişimiz, Ortadoğu halklarına ilham oldu" denildi.

"Faşist sömürgeci Türk devleti, Efrîn'de, Girê Spî'de ve Serêkaniyê'de topraklarımızı işgal etti. Halklarımıza tüm zorbalıkları yaşattı. Yaşlı çocuk demeden binlerce insanımızı katletti. Kadınlara yönelik kaçırma ve cinsel suçlar işledi. İşgal bölgelerinde çeteler eliyle her gün insanlık suçlarının yenileri gerçekleşti. Mücadeleye öncülük eden devrim kadrolarına suikast saldırıları düzenlendi. Özerk Yönetim sistemimize yok etmek için saldırılar arttı, devrimin altyapı ve üretim alanları bombalandı" denilen açıklamada, Türk devleti ve emperyalist güçlerin amacının devrimi zayıflatmak, teslim olmaya zorlamak ve yok etmek olduğu kaydedildi.

Bu zulmü durdurmanın yolunun halkların birleşik duruşu ve direnişi olduğu vurgulanan açıklamada, "Kurtuluşun tek yolu, zulme baş eğmemek ve işgalcileri kovana kadar direnişi sürdürmektir. Özgürlük; Avrupa ya da bir başka ülkede değil, ancak ve ancak kendi topraklarında kalarak yaşanabilir. Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçileri MSA ve Rojava'daki işgal alanlarını genişletmek, Kürt özgürlük gerillasını tasfiye etmek için hazırlık yapıyor" denildi.

2024 Newrozunun işgal ve sömürgeciliğe karşı Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Ermeni, Keldani ve Türkmen halklarını ayağa kalkmaya ve direnişi büyütmeye çağırdığı kaydedilen açıklama, şöyle devam etti: "Serhildana duralım; Newroz'un direniş ruhuyla Demirci Kawa'nın yaktığı isyan ateşini hep birlikte büyütelim. Serhildana duralım; Rüstem Cudi'nin, Xebat Derik'in, Arin Mirkan'ın, Baran Serhat'ın, Ahmed Şoreş'in izinde devrimi güçlendirelim. Serhildana duralım; erkek egemenliğine karşı kadın özgürlük mücadelesini Kuzey ve Doğu Suriye'nin dört bir yanına yayalım. Kadın örgütlerimize ve kadın kanunlarına hep birlikte sahip çıkalım. Serhildana duralım; devrimin geleceği olan gençler olarak omuz omuza topraklarımıza sahip çıkalım ve özgür bir geleceği hep birlikte inşa edelim. Serhildana duralım; Filistin'den Kürdistan'a halkların birliğini kuralım ve egemenlere karşı direnişi tüm Ortadoğu topraklarına yayalım. Serhildana duralım; Kürdistanımızı savunalım. Haydi; 2024 Newroz ateşini hep birlikte harlayalım ve işgalcileri yenelim."