26 Eylül 2024 Perşembe

TEV-DEM: Diyalog ile ulusal kongreyi gerçekleştirelim

KDP tarafından Kürt güçler arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklama yapan TEV-DEM, hassas bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, tüm Kürt güçleri diyalogu esas alarak ulusal kongreyi gerçekleştirmeye davet etti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Federe Kürdistan Bölgesi'nde KDP'nin yarattığı gerilme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Federe Kürdistan'da yaşanan krizin "Kürdistan'ın diğer parçalarını olumsuz etkilediği" ifade edilerek, çözüme kavuşturulamayan bu kriz nedeniyle bedeller ödendiği kaydedildi.

Açıklamada "Bu nedenle Kürt güçleri arasındaki diyalog ulusal bir ihtiyaç ve bütün halkların projesi olarak kaostan çıkmanın yegane yoludur. Türkiye siyaseti ve geliştirdiği özel komplo planlarıyla Kürtler üzerinde özel savaş politikası yürüterek Kürtler arası kriz yaratmak suretiyle, Kürdistan'ı işgal ederek birliğimizi parçalamayı hedeflemektedir" denildi.

Herkesin tehlikenin farkında olduğunun altı çizilen açıklamada, "Türkiye tüm ağırlığını Kürdistan işgali ve Kürt ilerlemesinin engellenmesine vermiştir. Kürt sorunu uluslararası alanda önemli bir sorun haline gelmiştir ve Türk devleti bundan oldukça korkmaktadır. Bu nedenle Kürtler arasında bir iç savaşı geliştirmek için her yola başvurmaktadır" diye kaydedildi.

TEV-DEM açıklamanın devamında şurları belirtti:
"Sürecin hassasiyeti bize Kürt diyaloğunun önemini, sorumluluğunu ve başarılarımızın birliğini ve korunmasını dayatmaktadır.

"Bilindiği gibi tüm siyasi ve ulusal güçler ile hareketimiz dahil Kürt toplumunun tüm kesimleri, Kürt partilerini Türkiye'nin politika ve planlarına uymamaya çağırdı ve diyalogla çözüm bulunabileceğini gördü.

"TEV-DEM olarak bizler, kardeşler arası bir savaşı önlemek için halkımızı ve tüm Kürt ulusal güçlerini ve sivil toplumun tüm kesimlerini komplocuların planlarından haberdar olmaya ve ulusal bir duruş sergilemeye çağırıyoruz. Kürdistan ulusal diyaloğunu esas alalım ve bir an önce Kürdistan'da ulusal bir kongre gerçekleştirelim."