19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli'den Erdoğan'a: Diyarbakır'a Bahçeli'yi neden götürmedin?

Siirt'te konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Sen Diyarbakır'da ne anlatacaksın? Mesela neden giderken yanına Bahçeli'yi almadın?" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Siirt'teydi. Halkla bir araya gelen Temelli, burada yaptığı konuşmada, "Dedik ki, geçerken bir uğrayalım Siirt'e, 'merhaba' diyelim. Ama siz burayı mitinge çevirdiniz. Siz bu onurlu duruşunuzla bütün Türkiye'ye çok önemli bir ders verdiniz. Bu ülkeye demokrasi gelecekse işte bu onurlu duruşla gelecek" dedi.
 
KÜRTLER, DİYARBAKIR'DA SANA TASTİKNAME VERECEK
 
AKP/Saray iktidarının gitmesine 3 hafta kaldığını ifade eden Temelli, "Hala çıkıyor bizimle uğraşıyor. Sanki 16 yıldır iktidarda biz varız. Sanki 16 yıldır bu ülkenin başına ne geliyorsa bizden gelmiş. Söyleyecek sözü kalmamış, her şeyi tüketmiş. 2002'de söylediği vaatleri tekrarlıyor. Bugün de Diyarbakır'a gidiyor. Ne diyeceksin Diyarbakır'lılara, ne anlatacaksın? Diyarbakır'a gidecekmiş, Kürt kardeşleriyle buluşacakmış ve onlara bizi şikayet edecekmiş. Kürtler, bize ders verecekmiş. Bunlar iyice şaşırmışlar. Kürtler, Diyarbakır'da sana tasdikname verecek, siyasetten tasdikname verecek" diye konuştu.
 
NEDEN GİDERKEN YANINA BAHÇELİ'Yİ ALMADIN?
 
Temelli, "Sen Diyarbakır'da ne anlatacaksın? Mesela neden giderken yanına Bahçeli'yi almadın? Ankara'da yan yanasınız ya, alsaydın yanına, beraber çıksaydınız kürsüye, birlikte kurt işareti yapsaydınız. Bakalım Diyarbakır ne diyecekti. Anlat bakalım Diyarbakır'da Irak Kürdistanında referanduma neden karşı çıktığını, nasıl kuru ekmeğe muhtaç bırakmakla tehdit ettiğini. Ya da Afrin'i anlat bakalım Diyarbakır'da nasıl anlatacaksın. Ankara'da kolay tabi. Çünkü bunlar Diyarbakır'a gidince Kürt Ankara'da ya gelince kurt oluyorlar" diye kaydetti.
 
HALK BU YALANLARA DOYDU
 
Halkın yalanlara doyduğunu söyleyen Temelli, "Dönüp dolaşıp aynı şeyler. 'Yasakları kaldıracağız' dediler, OHAL içinde yaşıyoruz. 'Yolsuzluğa son vereceğiz' dediler, yolsuzluk yapmayan kamu kurumu yok. 'Yoksulluğu bitireceğiz' dediler. Herkes yoksul" dedi.
 
16 yıldır bu ülkeye barış gelsin diye mücadele ettiklerini vurgulayan Temelli, "HDP olarak Türkiye''nin her yerinde barışın, demokrasinin sesi olduk. Dedik ki bu ülkeye demokrasi gelecekse öncelikle Kürt sorununun çözümü gerek. Bu ülkeye demokrasi gelecekse bu ülkeye barış gelmesi gerek. Kürt sorununu çözmek istiyorsanız, demokrasi sorununu da çözmelisiniz" diye kaydetti.
 
Demokrasi sorununun tüm sorunların ortak açıklaması olduğunu ifade eden Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ülkede yoksulluk, işsizlik var dedik. Bunu en iyi bilen yerlerden biri Siirt. Siirt'te neredeyse 2 kişiden biri işsiz, yoksul.Çalışanların da iş güvencesi yok. Yarın ne olacağı belli değil. İş güvenliği zaten yok. İşçi cinayetleri her yeri sarmış. Siirt geleceği konusunda kaygılı. Bu taşeron sistemine son vereceğiz dediler. Orada da kendisine oy verecekleri sınavdan geçirdiler. Yandaş olmayacakları sisteme almadılar. Milyonlarca bu durumda işsiz var. Bir kısmına iş sağladılar, göz boyadılar. Taşeron sistemi devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde ilk işlerimizden biri taşeron sistemini kaldırmak olacak. Tüm emekçiler iş güvencesi ile çalışacak. İnsanca yaşam için gerekli ücreti alacaklar."