19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli Urfa'da: Dost düşman bilsin ki, mutlaka kazanacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarını Urfa?da sürdürdü. Temelli, "Her yerde, onun vakti bunun vakti diyorlar. Ama ben söyleyeyim, toparlanma vakti artık. Artık gidiyorlar. 24 Haziran?da bu savaş iktidarından bu yolsuzluk iktidarından hep birlikte kurtulacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Siverek ve Viranşehir'de halka hitap etti. Temelli, hükümete "Hani bunların 3 y’si var ya; 'yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk'. Bunlarla mücadele edeceğiz diye geldiler, yoksulluk her evde. OHAL ile yönetiliyoruz, yolsuzluk olmayan kamu kurumu yok. Ben onlara 2 y daha veriyorum; bir yalan, iki yüzsüzlük. Yalancısınız, yüzsüzsünüz" diye seslendi.

İktidarın 24 Haziran seçimlerine giderken savaş planları yaptığına dikkat çeken Temelli, "Tek bildikleri savaş, şiddet, zulüm. Yok Kandil’e gireceğiz, yok oraya gireceğiz, yok oraya çıkacağız. Bırak bunları. Bu savaş iktidarından kurtulmak zorundayız. Ancak o zaman bu ülkeye huzur gelir" diye konuştu.

Temelli şöyle konuştu: 

"Kimsenin kimsenin sınırıyla derdi yok. Ne zaman, bir operasyona kalksa ağızlarında aynı laf. Suriye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğü. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğünü korumanın yolu barıştır. Türkiye’de toprak bütünlüğüne kimsenin itirazı yok. Tam tersi biz diyoruz ki, tüm farklılıklarımızla bir arada yaşayabiliriz. Bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Bizi var eden budur. Kimsenin bir yere gitmek istediği yok, kimsenin bölünmek istediği yok.Tam tersine bize güç katan bir arada olmamız. Ama bundan güç almak yerine, sadece kendi  iktidarını düşünenler o farklılıkları birbirine düşman etmeye çalışıyor.

Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" açıklamasına tepki gösteren Temelli, "Kürt sorunun çözmek yerine sorunu yok sayanlar tarihin çöplüğünde. Sıra AKP’ye geldi. Çözüldün gidiyorsun, seni artık kimse kurtaramaz. Bu savaş politikalarından da vazgeçin, gidiyorsanız edebinizle gidin. Kürt sorunu bir demokrasi sorunudur. Kürt sorununu çözmeden demokrasi sorununu, yoksulluğu, işsizliği, açlığı çözemezsiniz, kadınların, gençlerin, çiftçinin, emekçinin sorununu çözemezsiniz" dedi.

BU NASIL TARIM BAKANI!

Bakan Fakıbaba'yı eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli "Bu topraklardan bir tarım bakanı çıkmış. Bu nasıl tarım bakanı bu nasıl Urfalı. Tarımı öldürmüş hayvancılığı öldürmüş, ona buna küfür ediyor. Bu nasıl ahlak. Böyle insanlara hala oy mu vereceğiz. Bize küfür edenlere, bizlere saldıranlara, burada Kürt olup Ankara’da kurt onlara bir oyumuz bile yok." dedi.

HDP'nin tarım politikasını aktaran Temelli, "Biz iktidara geldiğimizde halk çiftlikleri kuracağız. Üreten biziz yöneten de biz olacağız. Hem çiftçinin sorunu çözeceğiz hem işsizlere iş imkanı yaratacağız. 10 milyon insanı etkileyecek bir kooperatif anlayışıyla; en az 2 milyon insana iş yaratacağız. Hem ucuz gıda, hem sağlıklı gıda, hem de ülke ekonomisine katkı. Bu mümkünken bunu yapmayanlar halkın hakkını gasp ediyorlar" diye konuştu. 

VAKİT SİZLERİN YOLCULUK VAKTİ

Temelli Siverek'in ardından Viranşehir'e geçerek, HDP'lilerle buluştu. 

"Dost ve düşman bilsin ki, kazanacağız, mutlaka kazanacağız" diyen Temelli, "Bunu bildikleri için yine 7 Haziran’a giderken oynadıkları oyunları oynamaya başladılar. Aynı kötü ruhlarıyla, aynı taktiklerle hareket ediyorlar. Oy kullanmamızı engellemeye çalışıyorlar, seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışıyorlar, sandıkları kaçırıyorlar" diye konuştu. 

5 Haziran Diyarbakır katliamını hatırlatan Temelli, "Bu iktidarın bu halka savaştan zulümden başka vereceğeği bir şey kalmamış. Ya savaş ya yoksulluk ya savaş ya baskı. O nedenle özgürlük için barış için adalet için bu iktidardan kurtulmak gerekiyor. Biz bu iktidardan kurtulacağız" dedi. 

KAYYUMLAR HALKA HİZMET ETMİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, atanan kayyumlara dikkat çekti ve ekledi: "Viranşehir’e de kayyum atadılar. Bütün çalışmaları boyunca emeğiyle dürüstlüğü ile içinde olmuş birçok arkadaşımızı tutukladılar, görevden aldılar ama belediyelerde de bir kuruş yolsuzluk bulamadılar. Bu arkadaşlarımız yasalara aykırı şekilde tutsak edildi. Buna karşılık bu kentlerin hiçbir sorunu çözülmedi. Çözülmediği gibi sorunlara sorun eklendi."

Temelli, son olarak şunları söyledi: "Tüm bu sorunları çözmek ve bu kayyumlardan kurtulmak için bu HDP’nin programına, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayına sahip çıkmalıyız. O yüzden de, tüm sorunlarımızı, tüm bu ortak sorunlarımızı birlikte çözmek için, savaşa son vermek için bir oy Demirtaş’a bir oy HDP’ye."