21 Eylül 2024 Cumartesi

Temelli: Sorunlara birlikte çözüm arıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, emekçilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti, "Sorunlara birlikte çözümler arıyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
 
HDP heyeti, TÜM BEL-SEN Genel Merkez binasında Genel Başkan Erdal Bozkurt, Genel Sekreter Yılmaz Yıldırım yanı sıra diğer Merkez Yürütme Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
 
Ziyarette konuşan Temelli, emekçilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti, "Sorunlara birlikte çözümler arıyoruz" dedi. 
 
Hükümetin kayyum tehdidine dikkat çeken Temelli, "Yerel seçimlerde bu kayyumcu anlayışa en güçlü yanıtı sandıkta verecektir. Bu anlayışın aslında 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası bütün Türkiye’yi nasıl bir cendereye aldığını çok iyi biliyoruz. Belediyelere kayyum atanması. Bunun Kürt illeri ile sınırlı kalmaması, giderek yaygınlaştırılmasının farkındayız. Çünkü zihniyet böyle, tekçi bir anlayış. Belediye hizmeti alan nüfusun yüzde 60 şu anda kayyumla yönetiliyor. Böyle bir anlayışın olduğu yerde demokrasinden bahsedilemez" dedi.
 
KHK'larla onbinlerce insanın mağdur edildiğini belirten Temelli, "OHAL düzeninin en önemli uygulamalarından biri de ihraçlardır. Şu ana kadar 130 bin dosyanın 36 bini ancak sonuçlandırılmış ve 33 bin 700 dosya reddedilmiş. Bu dosyalar için yargı yolu daha yeni başlıyor. Geri kalanlar için komisyon hala görüşecek ondan sonra yargı süreci başlayacak. Bu belki on yıl sürecek. Adalet gelse bile bir şeye cevap olmayacak" diye konuştu. 
 
Temelli, yerel seçimlere de kısa bir zaman kaldığını hatırlattı ve ekledi: “Bu yerel seçimler halklarımız için demokrasi adına atılacak en önemli adımların sergileneceği seçimler olacaktır. O yüzden de toplumsal ittifakın çok önemli olduğuna vurgu yaptık. Sadece belediyelerimizi geri almayacağız demokrasi konusunda da en güçlü adımları atarak bu tekçi anlayışa güçlü bir yanıt vereceğiz. Bu anlayış için sonun başlangıcı olacaktır. Türkiye tekrardan çoğulcu bir demokrasiyi, demokratik bir cumhuriyeti var etme konusunda önemli adımlar atacaktır."
 
Daha sonra konuşan TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt da, kayyum atanan belediyelerle birlikte bin 700 üyelerinin işsis kaldığını belirtti, "Bugün kayyumla atananların yaptığı işlere baktığımızda ortada bir hizmet yok. Hizmeti üreten bizim arkadaşlarımız" dedi. 
 
Bozkurt yerel seçimlere ilişkin, "Siyasetle birlikte iş yapma beceresinin ortaya çıkarmamız lazım. Çünkü toplumun beklentisi de budur. Bunun çözüm yolu o belediyeleri tekrar halkın iradesiyle seçilmiş kişilere teslim edilmesinden geçer. Buradan başlayacak. Bu ülkenin demokratik güçleri bir araya geldiğinde karşısında kim olursa olsun onu yenebileceğini gösterdi. Bu yerel seçimlerin böylesi bir anlamı var. Bir araya geldiğimizde de tek adam rejimini sarsacak olan yerellerdir" diye konuştu.