19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli: Bunlar kayyumcu, halk iktidarına saygı göstermez

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Diyarbakır'da ziyaretlerde bulunarak seçim çalışmalarına devam etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim çalışmaları kapsamında bugün Diyarbakır'daydı. 
 
İlk olarak Barış Anneleri'ni ziyaret eden Temelli, yaptığı konuşmada, ülkeye barış gelmeden demokrasinin, demokrasi gelmeden barışın gelmeyeceğini söyledi. 
 
Temelli, "90'ların ortasından beri Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi sürüyor. 90'larla yüzleşmeden, tarihimizdeki acılarla yüzleşmeden yol almak mümkün değil, bugün yüzleşme günüdür. 24 Haziran'dan sonra eğer yan yana geleceksek yüzleşmek gerek. Kürt anneleri, Türk anneleri bu savaşın en büyük bedelini ödediler; bu savaşa ancak yan yana gelerek karşı çıkabiliriz" dedi.
 
HDP barış derken AKP'nin çöktürme planları hazırladığını belirten Temelli, "Bir daha bu acıları yaşamamak için yeni yaşamı birlikte var edeceğiz" diye belirtti.
 
'HDP'YE UYGULANAN BARAJ TÜRKİYE DEMOKRASİSİNEDİR'
 
Daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Temelli, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik anlamda ciddi bir yıkımla karşı karşıya olduğunu belirtti. 
 
Türkiye'nin gelir dağılımı konusunda en adaletsiz 5 ülkeden biri olduğunu ifade eden Temelli, "Bu adaletsizliğin yansımalarını da zaten sokakta görüyoruz" dedi.
 
"HDP'ye uygulanan baraj, Türkiye demokrasisine, barışına uygulanan barajdır" diyen Temelli, üretimin hakça paylaşılması gerektiğini ifade etti.
 
ERGANİ HALKIYLA BULUŞTU
 
HDP Eş Genel Başkanı Temeli, daha sonra Ergani'de halka hitap etti. Mitinge HDP Diyarbakır milletvekili adaylarının yanı sıra ESP İl Başkanı Ramazan Karakaya da katıldı. 
 
Temelli, AKP iktidarı ile barışın gelemeyeceğini belirtirken, "Çünkü çözüm dediğiniz şey demokrasiye ihtiyaç duyar, demokratik zemine ihtiyaç duyar. Bu iktidar demokrasi zeminini kaybetmiştir. Bu iktidar Erdoğan iktidarıdır. Ya demokrasi ya Erdoğan iktidarıdır. HDP barajı yıkıp parlamentoya girerek bu ülkeye demokrasiyi getirecek ve bu ülkeyi Erdoğan’dan kurtaracak" dedi.
 
Ülkenin her yerinden yolsuzluk fışkırdığını ifade eden Temelli, kayyumlara da değindi. Temelli, "24 Haziran’da barajı yıkarak Erdoğan’ı iktidardan düşürerek halkı iktidara hep birlikte taşıyacağız. Bunlar kayyumcudur, halk iradesine saygı göstermezler. Sevgili belediye eşbaşkanlarımızı tutsak ettiler. Onların cezaevlerindeki onurlu direnişi bize güç katıyor. 25 Haziran sabahı onlarla da buluşacağız. Onlar da özgürlüğüne kavuşacak. Halkın iradesi yeniden yerel yönetimlerde de iktidara gelecek. Kayyumlar düşecek, halk iktidara gelecek" diye konuştu.