21 Eylül 2024 Cumartesi

Temelli Bitlis'te: İktidardan kurtulduğumuzda tüm krizlerder kurtulacağız

Bitlis'te halka seslenen Temelli, atanamadığı için yaşamına son veren öğretmenin durumuna dikkat çekti, "Ekonomik kriz var ama bu krizi bu iktidar yarattı. Bu iktidardan kurtulduğumuzda tüm krizlerden kurtulacağız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Bitlis İl Örgütünü ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
İktidarın atadığı kayyumlara dikkat çeken Temelli, "Kayyum belediyelerindeki bu halktan kopuk anlayış bu coğrafyada hakim hale geldi. Bizim görevimiz bu anlayışla mücadeleyi sürdürmek" dedi.
 
"Kayyumlar yapılmış yolları yıkıp yeniden yapıyor" diyen Temelli, "Halkın beklentilerine halkın seçtikleri cevap verir. Böyle atanmışlarla ne olacağını 2 yılda gördük" diye konuştu. 
 
"KAYYUMLARI SÖKÜP ATACAĞIZ"
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli şöyle konuştu: "Şimdi yeniden irademizi ortaya koyacağız bu coğrafyadan kayyumları söküp atacağız. Bu kayyumlar bütün ülkenin sorunu. Çünkü bir kayyumcu zihniyet söz konusu. Kayyumcu zihniyet bu ülkenin başına musallat oldu. Daha 2 gün önce 239 muhtar görevinden alındı. Bu zihniyet halkın iradesine, halkın tercihlerine o denli yabancılaşmış ki her yerde bu zihniyeti hakim kılmak için zulmü artırdı. Saray’a giden muhtarları İspanya’ya seyahate gönderiyor ama halkın yanında olan muhtarları görevden alıyor. İşte ayrımcı, bölücü zihniyet budur. Bizim görevimiz bu zihniyeti teşhir etmektir."
 
TMK KALDIRILMALI
 
Af tartışmalarına dikkat çeken Temelli, Terörle Mücadele Kanunu'nun kalkması gerektiğinin altını çizdi, "Bu ülkenin af yasasına ihtiyacı yok, toplumsal barışa ihtiyacı var" diye konuştu. 
 
Temelli, şunları söyledi: "Toplumsal barışı kurmanın yollarından biri de bu iktidarın sürekli kullandığı Terörle Mücadele Kanunu’dur. Bu kanun kalkmalıdır. Çünkü bu kanun ülkeyi terörize etmektedir. Vatandaş hangi hakkını istese karşısına TMK çıkıyor. Hakkınızı aradığınızda terör örgütü üyesi oluyorsunuz, biraz daha arasanız yönetici oluyorsunuz. Neredeyse tüm vatandaşlar potansiyel terörist. Bu Terörle Mücadele Kanunu ne için var? Bu TMK vatandaşın haklarını gasp etmek toplumsal barışı tasfiye etmek için var. Toplumsal barış istiyorsak bu kanunun kalkması gerekir."
 
Tutsak HDP milletvekili Leyla Güven'in serbest bırakılmasını isteyen Temelli, "Leyla Güven’siz Meclis eksiktir" diye konuştu.
 
Temelli,  emeklilerin sorunlarına da dikkat çekti, "İktidar emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözebilecek kaynaklarla yeni Saraylar yaptırıyor" dedi.
 
EKONOMİK KRİZİ İKTİDAR YARATTI
 
Ataması yapılmayan bir öğretmenin daha intihar ettiğini hatırlatan Temelli, "On binlerce atanamayan öğretmen var. Bu sorunu çözmek yerine biz intiharlar coğrafyasında yaşıyoruz. KHK ile ihraç edilen insanların sorunları çözülmüyor. OHAL kalktı, kim için kalktı? OHAL emekçiler için, kadınlar için çok daha katılaştı. Ekonomik kriz var ama bu krizi bu iktidar yarattı. Bu iktidardan kurtulduğumuzda tüm krizlerden kurtulacağız. Kurtulmanın ilk adımı da yere seçimler. 5 buçuk ay var. Bu sürede örgütlülüğümüzü artıracağız. Gelin yan yana olalım, gelin bu mücadelede buluşalım. Birlikte mücadele edersek bunu başarabiliriz" diye konuştu.