19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli: AKP Suruç'ta provokasyon peşinde

Van'da halkla bayramlaşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suruç'ta AKP'li adayların HDP'lilere saldırması ile ilgili 3 gün boyunca AKP'nin halkı taciz ettiğini söyleyerek İçişleri Bakanlığı'na "Silahlarla seçim çalışması yapılmasını engellemediniz, bugün de olayın üstünü örtüyorsunuz" diye seslendi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekili adayı olduğu Van'da halkla bayramlaştı. 
 
Temelli, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nefret dilini kullandığını ve bunun dine hakaret olduğunu belirtti.
 
Ramazan ayının insanları birleştiren ay olduğunu ifade eden Temelli, Suruç'ta AKP'li adayların HDP'lilere saldırması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine değinerek 7 Haziran'daki saldırıların yeniden sahnelendiğini ifade etti.
 
AKP SİLAHLA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR
 
İktidar ve muhalefet partililerine barış, adalet ve demokrasinin sağlanması için inisiyatif alma çağrısı yapan Temelli, "İçişleri Bakanı insanları suçlamak yerine olayın faillerini bulmalı. Dünyanın neresinde gördünüz seçim kampanyaları silahlarla yürütülsün, esnaf ziyaretinde esnaflar tehdit edilsin, insanlar zorla ikna edilmeye çalışılsın" dedi.
 
Temelli konuşmasına şöyle devam etti: "Suruç"ta yaşanan olayın nasıl geliştiği, 3 gün boyunca hangi tahriklerin yapıldığı ortadayken İçişleri Bakanlığı, valilik insanların bilgiye ulaşmasını engelliyor, halkı yanıltıyor. Bu olayların önüne geçmek sizin görevinizdir. Silahlarla seçim çalışması yapılmasını engellemediniz, bugün de olayın üstünü örtüyorsunuz."
 
AKP'nin halkı yanıltacak açıklamalar yaptığını ifade eden Temelli, "20 yıldır Suruç"ta esnaflık yapan, herkesin sevgisini saygısını kazanmış bir aileyi suçlayarak olayı çarpıtmaya çalışıyorlar. Biz tüm bu karanlık tablonun açığa çıkması için her şeyi yapacağız. Bu ülkeye barış gelsin diye bugüne kadar nasıl çabaladıysak bugünden sonra da çabalayacağız. Hiçbir provokasyona alet olmayacağız. Şiddetle ayakta durmaya çalışanlar şiddetin hesabını verecekler" dedi.