19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli: 24 Haziran'da Erdoğan sorununu çözeceğiz

Adıyaman'da halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Kürt sorunu vardır; ama bir de Erdoğan sorunu vardır. Kürt sorununu da, Erdoğan sorunu da, demokrasi sorununu da HDP çözecek. Ama önce Erdoğan sorununu çözeceğiz. 24 Haziran'da buna son vereceğiz" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Adıyaman'da düzenlediği mitinge katıldı. 
 
Hükümetin "Yolsuzlukla mücadele edeceğiz" açıklamasını eleştiren Temelli, "Bunlar şimdi gelmiş sanki, bu 16 yılı hiç yaşamadık gibi '3y'den bahsediyorlar; yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceklermiş! Yasaklarla yönetiyor, yoksulluk ve yolsuzluk her yeri sanmış. Sanıyorlar ki, bu halkı kandıracaklar. Verecek bir oyumuz var mı? Asla, ne onurumuzdan ne irademizden ne geleceğimizden vazgeçeceğiz" dedi.
 
"Erdoğan sorununu çözeceğiz" diyen Temelli, "Kürt sorunu vardır; ama bir de Erdoğan sorunu vardır. Kürt sorununu da, Erdoğan sorunu da, demokrasi sorununu da HDP  çözecek. Ama önce Erdoğan sorununu çözeceğiz. 24 Haziran'da buna son vereceğiz. Adıyaman 'Edî bese' diyecek. Biz hep birlikte onurlu bir geleceği var etmek için 24 Haziran’da sandığımıza sahip çıkacağız, Adıyaman sahip çıkacak" diye konuştu.
 
Hükümetin tarım ve ekonomi politikalarının Adıyaman halkını yoksulluğa mahkum ettiğini belirten Temelli, "GAP sorununu çözmüş olsaydık Adıyaman halkı bu kadar yoksul olmayacaktı" dedi.
 
İşsizliğe dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "İşsizliği çözmek için çok iyi bir yöntem bulmuşlar; TÜİK’in başındaki adam gerçek rakamları gizleyerek, suç işleyerek issizliği gizliyor. Bunların işsizliği düşürmekten anladığı bu" diye konuştu.
  
"Şimdiden IMF'ye göz kırpıyorlar, IMF geldi mi, kemer sıkma da gelir" diyen Temelli, HDP'nin ekonomi programını anlattı:
 
"Demokrasi programımız gibi güçlü bir iktisadi program hazırladık. Özellikle kadın yoksulluğu, işsizlik, ataması yapılmayan öğretmenler, hemşireler, radyoloji uzmanları, topraksız köylüler ve vergi zulmündeki tüm esnaflar önceliğimizdir. Bir sosyal büyüme programıyla Türkiye’nin en büyük sıkıntısının, ekonomik krizin IMF’siz çözümünü gerçekleştireceğiz. Bunlar şimdiden IMF ile pazarlığa göz kırpıyorlar biliyorsunuz. IMF geldi mi, kemer sıkma ile gelir, bizim sıkacak bir kemerimiz kalmadı. Biz bu kemeri gevşeteceğiz tüm ülke nefes alacak. Ama bu ülkede kemer sıkması gerekenler var. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacağız. Bu halkın kaynağını bu halk için kullanacağız. Bunlar gibi bütün halktan kaçırmayacağız. İşte o zaman bu ülkenin en önemli sorunlarını hızla çözebiliriz."