19 Eylül 2024 Perşembe

Tek tip elbiseler Diyarbakır Hapishanesi'ne gönderildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, tek tip elbiselerin Diyarbakır Hapishanesi'ne gönderildiğini, uygulama için yönetmeliğin beklendiğini açıkladı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, KHK ile çıkartılan tek tip elbise dayatmasına dair yazılı açıklama yaptı.
 
Güre, 2017 yılını değerlendirdiği basın toplantısında yürütülen soruşturmalar, açılan davalar ile ilgili bilgiler verdi.
 
Güre, Diyarbakır D ve E Tipi hapishanelerinde toplam 2510 hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirtti. KHK ile geirilen tek tip elbiselerin Diyarbakır'a geldiğini aktaran Güre, uygulama için yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini söyledi.
 
SORUŞTURMALARDA BİR YILDA YÜZDE 46 ARTIŞ
 
Güre, 2017 yılında bin 429 kişinin gözaltına alınarak haklarında işlem yapıldığını, 64 bin 556 yeni soruşturma dosyası açıldığını aktarırken, açılan soruşturmaların bir önceki yıla göre yüzde 46 artış gösterdiğini kaydetti.
 
TAHİR ELÇİ DOSYASI
 
Güre, eleştirilen Tahir Elçi soruşturmasına dair de açıklamalarda bulundu. Güre, "Diyarbakır Baro Başkanlığınca her cuma günü yapılan basın açıklamada belirtilenlerin aksine yürütülmekte olan soruşturma tüm şeffaflığı ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve avukatlarından oluşan heyet ile paylaşılmış, soruşturma ile ilgili sürekli toplantı yapılarak bilgilendirme yapılmış ve taleplerinin tamamı karşılanmıştır. Resen de yapılması gereken soruşturma işlemlerine devam edilmektedir. Diyarbakır Barosu Başkanlığının ‘dosyanın sürüncemede bırakıldığı, örtbas edildiği' yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu soruşturmanın sonu nereye varırsa varsın nihayete erdireceğiz" iddiasında bulundu.