24 Eylül 2024 Salı

'Tecride ve kapitalist sömürüye karşı Sarı Yelekliyiz'

Açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan Fransa Süresiz Açlık Grevi Dayanışma Komitesi, "Tecride ve kapitalist sömürüye karşı Sarı Yelekliyiz" dedi.
Fransa Süresiz Açlık Grevi Dayanışma Komitesi, açlık grevlerine ilişkin "Tecride ve kapitalist sömürüye karşı Sarı Yelekliyiz" başlıklı açıklama yayınladı.
 
1 Mayıs'ın işçi sınıfınn burjuvaziye karşı mücadelesinde bedeller ödenerek kazanıldığı ifade edilen açıklamada, "Grev grev işçi direnişleri ile büyütülen bu mücadele kapitalizmin barbarca sömürüsüne karşı işçi ve emekçilerin, gençlerin ve kadınların aydınlık geleceğinin muştusunu taşımıştır" denildi.
 
Avrupa'da sömürünün, işsizliğin, yoksulluğun giderek arttığı, demokratik hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Emperyalist-kapitalist sistemin tüm bu saldırılarına karşı başta Sarı Yelekliler olmak üzere, Avrupa'ın dört bir yanında yüzbinlerce işçi, emekçi, antifaşist, iklim ve doğa dostu sokağa çıkarak direnmektedir" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlıların gündeminde kapitalist sömürüye karşı mücadelenin yanı sıra, tecride ve faşizme karşı direnişte yer almaktadır. HDP Milletvekili Leyla Güven 7 Kasım'dan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süresiz açlık grevindedir. Strasbourg'da 17 Aralık'tan bu yana 14 kürt siyasetçi, 16 Aralık'tan bu yana Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde sayısı 7 bine ulaşan politik tutsak ile Hewler, Berlin ve Galler'de süresiz açlık grevi direnişi sürmektedir. AvEG-Kon üyesi Özkan Özdemir'de 1 Nisan'dan bu yana süresiz açlık grevini Paris'te ACTIT'de sürdürmektedir.
 
"Türkiye ve Kürdistan'da faşist AKP-Erdoğan diktatörlüğü, toplumu teslim almak için, Kürt halkına, işçi ve emekçilere, devrimcilere, sosyalistlere, kadınlara, gençlere saldırılarında sınır tanımıyor. Demokratik hakları için mücadele eden kesimler katliamlardan geçirtilerek, boyun eğdirilmeye çalışılırken, gözaltı ve tutuklama saldırıları ile direnen kesimler teslim alınmaya çalışılıyor. Hapishanelerde uygulanan tecrit, demokratik hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı Türkiye'de tüm toplumsal kesimlere uygulanmaktadır. Her şeyin tek merkezden yönetilmeye çalışıldığı, hiç bir hak ve hukuğun uygulanmadığı bir diktatörlük rejimi ile hayatın tecrit edildiği bir sistem inşaa edilmeye çalışılmaktadır.
 
"Türk devletinin yaptığı katliamları, hak ihlallerinini, kitlesel tutuklamaları görmezlikten gelen ve ona her türlü desteği sunan, Leyla Güven'in ve binlerce insanın kritik aşamada olan süresiz açlık grevi direnişine ilgisiz kalan CPT, Avrupa Komisyonu, BM gibi kurumlar ve Avrupa devletleri, bu tutumlarıyla suç işlemektedirler. Faşizmin zulmünü yaşamış Avrupa'nın faşist Erdoğan diktatörlüğüne verdiği desteği protesto ediyoruz.
 
"Bizler; kapitalist sömürüye, ırkçılığa, tecride ve faşizme karşı direnenleri selamlıyor ve direnişlerini sahipleniyoruz. Avrupa işçi ve emekçilerini, antifaşist güçlerini tecride ve faşist Erdoğan diktatörlüğüne karşı süren süresiz açlık grevi direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz."