19 Eylül 2024 Perşembe

Talimat Erdoğan'dan: HDP'nin baraj altı kalması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi baraj altında bırakma planlarını içeren bir video yayınlandı. Erdoğan, "Onların baraj altı kalması demek bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir" diyor.
AKP/Saray rejiminin bugüne kadar HDP'yi baraj altında bırakmaya dönük saldırıları, bizzat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından itiraf edildi. 
 
Erdoğan, söz konusu açıklamayı 10 Haziran'da AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen “Mahalle Başkanları Toplantısı”nda yaptı.
 
Söz konusu toplantıda çekilen bir video sosyal medyada paylaşıldı.
 
Erdoğan, buradaki konuşmasında şunları söylüyor: 
 
“HDP üzerinde parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşurum. Niye sizlerle konuşuyorum, çünkü onların baraj altı kalması demek bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da her ilçede arkadaşlarım, özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim kimdir bunu biliyorsunuz. Öyle mi? Çünkü mahalle temsilcilerimiz eğer kimin kim olduğunu bilmiyorsa o zaman zaten bu görevi bıraksın. Bilmeniz lazım. Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini, bu sandık seçmen listesinde kim kimdir, buna göre onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız inanıyorum ki bize çok farklı bir konuda netice getirecektir. Markaja almak diyoruz ya markaja alacaksınız. Çünkü…” 
 
Video "çünkü" kelimesiyle birlikte kesilirken, videoda alkışlar ve "inşallah inşallah" sözleri de duyuluyor. 
 
AKP/Saray iktidarının HDP'yi baraj altında bırakma çabaları biliniyordu. Seçimler öncesinde başlayan gözaltı ve tutuklama saldırıları baskın seçim süreci boyunca da devam ederken, yanı sıra HDP'nin seçim bürolarına, standlarına, aktivistlerine, araçlarına yönelik hemen her gün saldırılar yaşanıyor. 
 
Yapılan hesaplara göre, HDP barajı geçemezse AKP-MHP faşist ittifakı en az 403 vekil alacak. HDP'nin barajı geçmesi durumunda ise AKP-MHP ittifakının milletvekili sayısı 297 oluyor.