24 Eylül 2024 Salı

Taksim Dayanışması'ndan 'Hepimiz Gezi'deydik' etkinliği

Taksim Dayanışması, "Hepimiz Gezi'deydik" şiarıyla Gezi Ayaklanması'nın 6. yıldönümünde Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda etkinlik düzenledi.
Taksim Dayanışması, "Hepimiz Gezi'deydik" şiarıyla Gezi Ayaklanması'nın 6. yıldönümünde Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda etkinlik düzenledi.
 
Etkinliğe HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Oya Ersoy, TİP Milletvekili Erkan Baş, CHP Milletvekili Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu, Halkevleri Eşbaşkanı Nuri Günay, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, Gezi şehitlerinin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Gezi şehitlerinin pankartının asıldığı etkinlikte sunumu sanatçı Şebnem Dönmez yaptı. Gezi Parkı'nda olan çeşitli renklerin yan yana olması gibi bir hava Abbasağa'da da yaratıldı. Kitle sık sık "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı.
 
Gezi şarkılarıyla başlayan etkinlik, Gezi gazisi Volkan Kesenbilici'nin konuşması ile devam etti. Gezi Ayaklanması'nın üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Kesenbilici, Gezi'deki yaraların derinleştiğini belirtti, "Kardeşlerimizi Ankara'da, Suruç'ta kaybettik, kentlerimizi bombalarla dümdüz ettiler. Bu yüzden 6 yılımız hastanelerde, adliye koridorlarında gezdi. Gezi ruhunu elimizden geldiğince her yere taşımaya çalıştık. Gezi'yi Kemal Kurkut'a, Sur'a, Cizre'ye taşıdık. Acılarımızı ayrıştırmaya çalışanlara direndik. Gezi ruhu 6 yılda bir şekilde yürüdü ve bundan sonra da yürüyecek" dedi.
 
Gezi'nin binlerce yaralısı olduğunu, Gezi şehidi Ahmet Atakan'ın daha davası bile olmadığını söyleyen Kesenbilici, "Gezi'yi ilk zamandan beri yargıladılar. Gezi umudu sürekli yeşertmekti, umdu dilimizden hiç düşürmedik. Karanlık gider Gezi kalır" diye konuştu.
 
Etkinlikte konuşan Taksim Dayanışması'ndan Deniz Özgür, "Gezi Direnişi Totaliter yönetimin aldığı ilk ve en ağır darbedir. İktidarın aldığı bu yara yüzünden 16 arkadaşımız yargılanıyor. Bu direnişi unutturmaya çalışanlara karşı her yıl onları anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz" dedi.
 
Gezi şehidi Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise şunları söyledi: "Berkin'i kaybettikten sonra adalet mücadelemizde en ufak gelişme olmadı. Yanımızda olan insanları ya işkence ettiler ya tutukladılar. Avukatlarımız Gezi'den yargılanıyor, 19 Haziran'da Berkin'imin davası var. Gezi'yi bitiremeyecekler. Çocuklarımızı katlettiler ama onlar kalplerimizde yaşayacaklar."
 
Etkinlikte Taner Önler, Haluk Önol, Serap Yağız, Teneke Trampet, Velvele Band ve Murat Meriç konser verdi.