19 Eylül 2024 Perşembe

Taksim Dayanışması: Karanlık gider, Gezi kalır!

Taksim Dayanışması, 5'inci yılını geride bırakan Gezi direnişiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Gezi'de yaşamını yitirenlerin anılacağı etkinlik programını açıklayan Taksim Dayanışması, 31 Mayıs saat 19:00'da Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı yaptı.

Gezi ayaklanmasının 5'inci yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Taksim Dayanışması, Gezi şehitleri için yapılacak anma programını kamuoyuna açıkladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binasında düzenlenen basın açıklamasına Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, HDP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Yapılan açıklamada 31 Mayıs Perşembe saat 19:00'da Gezi Parkı'nda toplanılacağı, Mehmet Ayvalıtaş için 2 Haziran saat 11.00'de Çekmeköy Mezarlığı'nda, 3 Haziran'da ise Ataşehir Pir Sultan Abdal Cemevi'nde anma düzenleneceği ve saat 15.00'de yürüyüş yapılacağı belirtildi.

GEZİ İKTİDARIN KABUSU OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Gezi davalarına bakan Avukat Yalçın Deniz Özer hukuki süreci özetlerken, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu adına konuşan Volkan Kesanbilici, davalarda yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

Taksim Dayanışması adına açıklamada bulunan Mücella Yapıcı, "Milyonlarca yurttaşın güzel bir geleceğe dair umudunu yeşerten Gezi Direnişi, en zor zamanlarımızda dahi bizlere yaşam enerjisi olurken, iktidarlarının devamı uğruna bütün insani değerleri yok etmeye çalışan siyasi iktidarın bir türlü unutamadığı en büyük kabusu olmayı sürdürüyor." dedi.

Yapıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "70 binden fazla öğrencinin, 140'tan fazla gazetecinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve on binlerce siyasinin tutuklu olduğu; onlarca gazete, televizyon ve basın organının kapatıldığı veya baskı altında yayın yaptığı; KHK'larla iki yüz bine yakın insanın ihraç edildiği, akademinin neredeyse tamamen yok edildiği; üniversitelerin bölündüğü; Fabrikalarımızın, tersanelerimizin, limanlarımızın satıldığı; Mega projeler, enerji ve altyapı inşaatları adı altında kıyılarımızın, ormanlarımızın, tarım alanlarımızın, derelerimizin talan edildiği; Başta İstanbul, Diyarbakır olmak üzere ülkemizin kadim kentlerinin ve mahallelerinin, kentsel ve kırsal alanlarının yağmalandığı; Hergün canımızı yakan işçi ve kadın katliamlarının, tacizlerin, tecavüzlerin cezasız bırakılarak sıradanlaştığı; Demokrasiden, hukuktan, adaletten, insanlıktan, barıştan ve doğadan yana her türlü sesin giderek artan bir baskı ve şiddetle kısılmaya çalışıldığı 2018 yılının Mayıs ayında, her şeye rağmen yaşamın sesi gürleşmeye başlıyor ve bir umut iklimi ülkemizi sarıyorsa bu dayanışmamızın ve direnişimizin gücünden ve haklılığındandır."

'31 MAYIS SAAT 19:00'DA GEZİ PARKI'NDAYIZ'

"2013 Mayıs-Haziran aylarında bütün güzellikleriyle hayatımıza giren Gezi direnişinin 5. yılındayız. Bugünden itibaren, her zerresi içimize işleyen anları, kare kare, görüntü görüntü, slogan slogan, duygu duygu tekrar yaşayacağız. Taksim dayanışması olarak çocuklarımızın hatıralarına ve taleplerine sahip çıkmak için ellerimizde çiçekler, yüreklerimizde taşıdığımız barış ve kardeşlik duygularıyla 31 Mayıs saat 19:00'da parkımıza gideceğiz." diye belirten Yapıcı "Gezi şehitleri Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan ve Mehmet İstif'i andı ve "Güneş yüzlü çocukların son nefesiyle yıkanmış, insan selinden kalan bir kumdur Gezi... Çünkü biliyoruz ve eminiz ki Karanlık gider, Gezi kalır!" diyerek sözlerini noktaladı.