19 Eylül 2024 Perşembe

Tahliye sırasında tehdit edilen Yüksel'den açıklama

Bakırköy Cezaevi'nden tahliye edilmeden önce şiddete maruz kalan ve tehdit edilen HDP Kadın Meclisi Üyesi Şengül Yüksel, "Cezaevinde yaşanacak her türlü olayın sorumlusu iktidar ve Devlet Bahçeli'dir" dedi.
İHD İstanbul Şubesi, Bakırköy Cezaevi'nden tahliye edilirken şiddete ve tehditlere maruz kalan HDP Kadın Meclisi üyesi Şengül Yüksel'e ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıya Yüksel ve İHD'liler Leman Yurtsever ve Mehmet Acettin'in yanı sıra kısa bir süre önce tahliye edilen SES üyesi Fatma Akaltun ve HDP milletvekili Hüda Kaya katıldı.
 
Açıklamayı okuyan Yüksel, 22 Mayıs günü tahliye edildiklerini hatırlattı ve ekledi: "Cezaevine geri getirildik. Koğuşa girer girmez, arkadaşlarımıza tahliye kararını söylerken, arkamızdan iteleyerek aramaya gelen onlarca jandarma ve gardiyan, bağırarak her tarafı aramaya başladı. Bu kez odalarımızı talan edercesine döküp dağıtmaya gelmişlerdi. Kadın mahpusları erkek gardiyan ve jandarma zor kullanarak aradı. Bazı eşlarımıza el konuldu. Bize verilen eşyalarımızda koğuştan çıkarken, Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan ve Yardımcısı Mustafa Bey 'Size gününüzü göstereceğiz, bundan sonra hukuk bitti. Bize burada yaşamayı haram edeceğiz,buraları size dar edeceğiz. Daha yeni başladık, gününüzü göstereceğiz' diye parmak sallayarak tehdit ettiler."
 
Cezaevindeki tutsaklar için endişelendiklerini belirten Şengül Yüksel, "Yaşadığımız bu olay, tehditvari yaklaşımlar bir operasyon hazırlığını ve mahpuslara yönelik bir kıyım, kırım ve provokasyon hazırlığı akla getirmektedir" dedi. 
 
İktidarın ve Devlet Bahçeli'nin cezaevlerine yönelik iyileştirme ve af söylemlerinin seçim propagandası olduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi: "Bu kuralları hiçe sayarak, insan hak ve özgürlüğünden başka ve barış isteminin dışında hiçbir siyasi talebi olmayan insanlara yapılan sert, tehdit dolu, onur kırıcı uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmesini, demokratik ve hukuki uygulamalara dönülmesini istiyoruz" dedi.
 
Şengül Yüksel, cezaevinde yaşanacak her türlü olayın sorumlusunun iktidar ve Devlet Bahçeli olacağını belirtti, kamuoyundan duyarlılık istedi.