24 Eylül 2024 Salı

Tacizci ve ihbarcı Av. Sezgin Keleş'ten editörümüz Gayıp hakkında yine suç duyurusu

Yanında çalışan stajyer avukatı taciz eden, yargılandığı davada cinsel taciz suçundan indirimsiz ceza alan, bunu haberleştirdiği için editörümüz Gayıp'ı ve ajansımızı hedef gösteren ihbarcı ve tacizci avukat Sezgin Keleş, editörümüz hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulundu. "Terörist" iddiası tutmayan Keleş bu kez de internette yaygın olan fotoğrafı haberde kullanan editörümüzün, "çocuğunun fotoğrafını" yaydığını iddia etti.

İhbarcı ve tacizci avukat Sezgin Keleş, editörümüz Pınar Gayıp hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulundu. Keleş, blog sitesinde yer alan fotoğrafını haberde kullandığı için editörümüz Gayıp, hakkında "çocuğunun fotoğrafını yaydığı" iddiasında bulundu.

Soruşturma kapsamında ifade veren editörümüz Gayıp, Keleş'in yanında staj yapan kadına cinsel saldırıda bulunduğu dava kapsamında ceza aldığını hatırlattı. Söz konusu fotoğrafı Keleş'in blog sitesinden aldığını ve internette yaygın bir fotoğrafı kullandığını belirten Gayıp, "Haberi ilk yaptığımda kaldırmam için tehdit etti, kaldırmadım. Parmaklarımı kırmakla tehdit etti yine kaldırmadım. Daha sonra önce sosyal medyada ardından da mahkeme salonunda 'terörist' olduğum iddiasıyla hedef gösterdi, kaldırmadım. Avukatı olduğunu iddia eden kişi haberi kaldırana kadar her türlü baskıyı yapacaklarını söylemişti, ajansımıza ve bana dava açtı. Bunlar tutmayınca oğlunun fotoğrafını kullandığımı iddia etti. Söz konusu fotoğrafı Avukat Sezgin Keleş diye Google'da aradım, ilk çıkan fotoğraf buydu. Keza Keleş Hukuk Bürosu blog sitesinde yer alıyordu. Muhtemelen bu suç duyurusunda bulunmak için daha sonra fotoğrafı kaldırdı" dedi.

TACİZDEN 3 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Patron Keleş, yanında stajyer avukatlık yapan genç kadına cinsel tacizde bulunmuş hakkında açılan dava sonucunda "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezası verilmiş, cezada da indirime gidilmemişti.

EDİTÖRÜMÜZÜN 'ÖRGÜT ÜYESİ' OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Tacize uğrayan stajyer avukatla görüşen ve bunu haberleştiren editörümüz Gayıp, haberin yayınlanmasının ardından Keleş tarafından sistematik olarak tehdit edildi. Editörümüz Keleş'in avukatı olduğunu iddia eden bir kişi tarafından sosyal medyada hakarete uğramış, "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla hedef gösterilmiş ve parmakları kırılmakla tehdit edilmişti.

AJANSIMIZI HEDEF GÖSTERDİ
Keleş ise yargılandığı davada editörümüzün yaptığı haberler başta olmak ETHA'da yayınlanan haberlerin çıktısını mahkemeye sunarak, ETHA'yı "örgüt propagandası" yapmakla itham etmiş, davadan çıkarı olduğunu öne sürmüştü.

Editörümüz Gayıp, kendisine yönelik hakaret, hedef gösterme ve tehdide ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu. Tehdit eden kişiye ilişkin "böyle biri yoktur" denilerek kısa sürede kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

Tacizci avukat Keleş, hakaret ve tehditlerine ihbarcılığı da ekleyerek ajansımız hakkında şubat 2023'te örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, ajansımız ortakları Pınar Gayıp ve Mehmet Acettin'in "T.C. devletini alenen aşağılama" iddiasıyla ayrı ayrı cezalandırılmasını ve TCK 53. maddesi gereği kimi haklarından yoksun bırakılmasını istemişti.