24 Eylül 2024 Salı

Suruç Katliamı anmasına katılan 2 devrimci genç tutuklandı

Suruç Katliamı'nın 8'inci yıl dönümünde gözaltına alınan ve mevcutlu tutulan 33 devrimciden 29'u serbest bırakılırken, Ramazan Canpolat ve Yakup Bulut tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği'nce "2911 sayılı kanuna muhalefet" ve "polise mukamevet" suçlamalarıyla tutuklandı.

Suruç katliamının 8. yıl dönümünde gözaltına alınan ve haklarında savcının mevcutlu verdiği 33 devrimciden 29'u serbest bırakıldı, savcılığa sevk edilen 4 devrimci gençten Yakup Bulut ve Ramazan Canpolat "2911 sayılı kanuna muhalefet" ve "polise mukamevet" suçlamalarıyla tutuklandı. Peşver Oğuz ve Rojhat Demirdöken ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Kadıköy, direniş alanına çevrilmiş 154 kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. Sabaha kadar bu sıcakta gözaltı aracında bekletilen devrimciler işkence görmüş, deveimcilerle görüşmek isteyen avukatlar da işkenceyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünden atılmıştı. Sabaha karşı gözaltılar serbest bırakılırken 33 kişi hakkında mevcutlu talimatı verildi. 33 devrimci öğlen saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirildi. 

İFADELERİ ALINMADAN BIRAKILDILAR 
Yakup Bulut, Peşver Oğuz, Ramazan Canpolat ve Muhammet Rojhat Demirdöken dışındaki 29 devrimci ifade işlemleri dahi alınmadan serbest bırakıldı. 

'SURUÇ'UN HESABI SORULACAK' SLOGANIYLA KARŞILANDILAR
Gözaltından çıkan devrimciler "Suruç için adalet herkes için adalet" ve "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganı attı devrimci gençler slogan ve alkışlarla karşılandı.

GAZETECİ TAŞTAN: ARAÇTA İŞKENCE GÖRDÜK
Gençlik örgütlerinin Süreyya Operası önüne düzenlediği akşamki yürüyüşü takip ederken polisin işkenceyle gözaltına alındığı gazeteci Umut Tastan, araçta sabaha kadar işkence gördüklerini söyledi. Taştan, "Araca alındığımda polis amiri 'gazeteciyle özel ilgilenin' dedi. Ondan sonra işkence yaptılar sabaha kadar. Gözaltı aracındaki 7 kişi de işkence gördü" ifadelerini kullandı.