24 Eylül 2024 Salı

'Suruç için adalet mücadelemiz tüm ezilenlerin adalet çığlığıdır'

Gençlik örgütleri İzmir'de Suruç için adalet çalışmalarını sürdürüyor. Suruç için adalet mücadelesinin tüm ezilenlerin adalet çığlığı olduğunu kaydeden gençlik örgütleri, Suruç için adalet mücadelesine katılmaya, 20 Temmuz'da her yerde 33'leri anmaya çağırdı.

Suruç katliamının 8. yılında gençlik örgütleri kent kent, sokak sokak Suruç için adalet mücadelesine çağırıyor. İzmir'de gerçekleşen bildiri dağıtımında halka yönelik konuşmalarda 20 Temmuz günü saat 18.00'de Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne 33'ler için düzenlenecek anmaya çağrı yapıldı.

Konuşmalarda, şu ifadeler yer aldı: "Suruç için adalet mücadelemiz; Cumartesi Annelerinin, Şenyayar Ailesinin, Somalı madencilerinin, Gazi şehitlerinin; Amed'de, 10 Ekim'de 2 Temmuz'da katledilenlerin, Hrant Dink'in Tahir Elçi'nin Deniz Poyraz'ın Gülistan Doku'nun adalet çığlığıdır.

20 Temmuz günü tüm gençliği, emekçileri, işçileri, kadınları, LGBTİ+'ları, ezilenleri 33 düş yolcusunu sahiplenmeye; onların düşlerini ve anılarını yaşatmaya; kampüslerde, kent meydanlarında, mahallelerde, mezar başlarında 33'leri anmaya ve katliamın hesabını sormaya çağırıyoruz."