24 Eylül 2024 Salı

Suruç için adalet isteyen gençlere polis saldırdı

Suruç'un 8. yılında Kadıköy'de bildiri dağıtan gençlik örgütleri polis saldırısına ve işkencesine, "Suruç her sene olduğu gibi bu sene de sokakta anılacak. Suruç'un hesabı sorulacak" diyerek yanıt verdi.

Suruç katliamının 8. yılı çalışmaları kapsamında Kadıköy'de bildiri dağıtmak isteyen gençlik örgütlerine polis saldırdı, işkenceyle gözaltına alındı.

Her yıl olduğu gibi bu sene de son bildiri dağıtımını gerçekleştirmek için Kadıköy'de bir araya gelen gençlik örgütleri, 33 düş yolcularından Ece Dinç'in anıtı önünde yapacakları açıklamayla 20 Temmuz'da Suruç şehitlerini anmaya çağıracaktı.

Yolu polis tarafından kesilen gençlik örgütleri ablukaya alındı. Abluka içinden seslenen gençlik örgütleri, "Kobanê'yi inşa için yola çıkanların yoldaşlarıyız. Suruç kaç senedir sokakta anılıyor bu sene de sokakta anılacak. Bu ablukalar, bu çevikler bu et duvarı bizi yıldıramayacak. Bizler sokaktayız, sokakta olmaya devam edeceğiz. Suruç'un hesabı sorulacak" dedi.

Abluka içinde uzun süre işkence gören gençlik örgütleri, "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarıyla işkenceye yanıt verdi.

Darp edilerek gözaltına alınan devrimci gençler halka yönelik konuşmalarla, 33'leri katledenlerin bugün kendilerini işkenceyle gözaltına alanlar olduğunu vurguladı.

'KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK YARGILANACAKSINIZ'
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Gamze Toprak, abluka içinde işkenceci polislere şöyle seslendi: "8 yıldır kent meydanlarında, 8 yıldır kampüslerde, 8 yıldır emekçi mahallelerde 33'lerin yoldaşları onların düşlerini gerçekleştirmek için direniyor. Her direndiğimizde yargının sopasını görüyor, polis ablukasını görüyoruz, her direndiğimizde 33'lerin katillerinin kim olduklarını açık açık görüyoruz. Bu katliamın sorumlusu işte bugün gençlik örgütlerini bu abluka altına alanlardır. Bu katliamın sorumlusu 33'lerin hesabını sorduğumuz için hala bizleri tutuklayan, gözaltına alan, gözaltı aracını dibimize getirenlerdir. Bizler 8 yıldır 33'lerin hesabını sormak için devletle hesaplaşmaktan, IŞİD işbirliğiyle gerçekleştirdikleri tüm katliamlarla hesaplaşmaktan bir adım yılmadık. Bu abluka altında bulanan tüm gençler, gençlik örgütleri her yıl 20 yıl geçse de 30 yıl geçse de düş yolcularının hesabını sormaktan bir an olsun vazgeçmeyecek. Korkunun ecele faydası yok yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz! Korkunun ecele faydası yok bir kez daha söylüyoruz."

Devrimci gençler polisin işkenceli gözaltısına "Katil devlet hesap verecek", "Polis defol bu sokaklar bizim", "Katillerden hesabı gençlik soracak" sloganlarıyla karşılık verdi. Uzun süre ablukada işkence sürerken halk da polise "Bırakın gençleri" diye tepki gösterdi.

İşkenceyi çekim yapmak isteyen muhabirimiz  Elif Bayburt alandan uzaklaştırılırken, sistematik olarak polis tacizine uğradı. Polis halkın çekim yapmasını da tehditle engelledi.