24 Eylül 2024 Salı

Suruç için adalet isteyen 6 devrimci genç tutuklandı

Suruç'a çağrı bildirisi dağıtmak isterken gözaltına alınan 18 yaşından küçük iki kişi hakkında fidan dikme adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Aralarında SGDF MYK üyesi Gamze Toprak'ın da olduğu 6 devrimci genç tutuklandı.

Suruç katliamının 8. yılına ilişkin bildiri dağıtarak çağrı yapmak isteyen, polis saldırısıyla işkenceyle gözaltına alınan ve gözaltında da işkenceye uğrayan gençlik örgütlerini savcılık ifadesi için adliyeye getirilmesi bekleniyor.

11 saat ters kelepçeli halde sıcak havada araçta bekletilen devrimci gençler; darp, hakaret ve tehdit edilmişti. Bir gece gözaltında tutulan gençlik örgütleri adliyeye getirildi.

18 YAŞ ALTI İKİ KİŞİ FİDAN DİKME ADLİ KONTROLÜYLE SERBEST BIRAKILDI
Çocuk Şubeye götürülen 18 yaş altındaki iki kişi sabah saatlerinde Anadolu Adliyesinde verdiği savcılık ifadesi sonrası adli kontrol tedbiriyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 2 çocuk hakkında fidan dikme adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

11 saat ters kelepçeli şekilde sıcak havaya rağmen polis aracında tutulan devrimci gençlerin ifadesi başladı.

9 KİŞİ TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ
Savcı, vücudunda işkence izleri bulunan 9 devrimci genci tutuklamaya sevk etti.

Tutuklamaya sevk edilenlerin isimleri şöyle: Berkan Deveci, Gamze Toprak, Kevser Turan, Gizem Özdemir, Ayşe Beliz İnce, Ali Taha Sarıbıyık, Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt, Seçil Murtazaoğlu "görevi yaptırmamak için direnme" ve "2911 Sayılı Yasaya Muhalefet" iddiasıyla tutuklamaya sevk edildi.

 

Aralarında SGDF MYK üyesi Gamze Toprak'ın da olduğu Berkan Deveci, Ayşe Beliz İnce, Ali Taha Sarıbıyık, Ebru Gürsoy ve Merve Yeşilyurt tutuklandı. 

 Devrimci gençler Kevser Turan, Gizem Özdemir ve , Seçil Murtazaoğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Devrimci gençler kararı "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganıyla karşıladı