24 Eylül 2024 Salı

Suruç anısına CKŞ den dostluk maçı

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Kobanê'de Suruç şehitleri anısına dostluk maçı düzenledi. Oyun sonunda TKŞ sözcüleri takım oyuncularına Suruç anısına plaket verdi.

Devrimci Komünist Gençler CKŞ Şehit Roza Renas futbol takımı ve Şeran futbol takımı arasında Pirsûs şehitleri için dostluk maçı düzenlendi.

Maç duruşu ile başladı. TKŞ sözcüleri Mirza Berxo ve Xanim İbrahim maç sonunda takım oyuncularını selamladı.

Her iki takım oyuncularına "Suruç şehitlerinin hayalleri Kobanê'de yaşıyor" yazılı plaketler verildi.

Plaketler ardından TKŞ sözcüsü Mirza Berxo söz aldı. Mirza Berxo, Düzenlenen maçın, Suruç şehitlerinin hayalleri için yapıldığını söyledi. Rojava devrinin savunmasında sosyalist ve komünist gençlerin yer aldığını hatırlatan Berxo "Kobanê savaşı zamanı yoldaşlar gelip savaştılar. Bazıları da şehit düştü" dedi. Sosyalist gençlerin Kobanê inşası için yürüttükleri "Beraber savunduk beraber inşa ediyoruz" kampanyasını hatırlatan Berxo, "Kobanê'nin kurtuluşundan sonra sosyalist gençler buralara inşa etmek için gelmeyi amaçlıyorlardı. Çocuklar, gençler için bugün nasıl burada top oynadıysak onlar da bu şeyleri inşa etmek istiyorlardı" ifadelerini kullandı.

Suruç'ta 33 düş yolcusunun hayallerini gerçekleştirme sözü veren Berxo, şöyle devam etti: "Suruç'ta faşist Türk devleti yoldaşlarımızın arasında bomba patlattı. 33 yoldaşımız şehit düştü. Amaçlarını hiçbir zaman yerde bırakmayacağız. Her zaman böyle coşkulu, kardeşlikle birlikte onların amaçlarına erişmek için hayallerini gerçekleştireceğiz. Devrimi sosyalizm düzeyine eriştireceğiz."

Ardından futbol maçına geçildi.