1 Ekim 2024 Salı

Suruç Aileleri İnisiyatifi Urfa'da TMMOB'u ziyaret etti

Suruç katliamı davasının yarınki duruşması öncesi Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleri, TMMOB'u ziyaret etti. Aileler, yarın Hilvan Hapishanesi kampüsünde görülecek davaya katılım çağrısında bulundu.

Suruç katliamının IŞİD çetesi iki firari sanığı hakkındaki davanın ikinci duruşması yarın Hilvan Hapishanesi Kampüsü'nde görülecek. Dava öncesinde İstanbul, Ankara, Adıyaman, Diyarbakır ve Urfa'da çok sayıda kurumu ziyaret eden Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleri,  yarın görülecek duruşmada katılarak müdahil olma çağrısında bulundu.

İnisiyatif üyeleri bugün de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Urfa İl Koordinasyonu Kurulu (İKK) ile bir araya geldi. Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç yaralılarının da aralarında bulunduğu heyeti TMMOB Urfa İKK'da yer alan odaların şube başkanları karşıladı.

Dava sürecine ilişkin bilgi veren Suruç aileleri ve yaralıları, Suruç Davası'nın firari sanıklar açısından devam ettiğini belirterek, davada Yakup Şahin'e ceza verilerek üstünün kapatılmak istendiğini ifade etti. Ziyarette konuşan Suruç yaralısı Çağla Seven, daha önce yapılan duruşmalarda yaşananlara dikkati çekerek, katliama dair eksik görüntülerin dosyaya eklenmediğini hatırlattı. Suruç aileleri ve yaralılarına yaptıkları savunmalardan kaynaklı haklarında suç duyusunda bulunulduğunu belirten Seven, "Dava duruşmasına hiçbir sanık getirilmedi. Yapılan duruşmaların adalet ile bir alakası yoktu. Dava dosyasına eklenen yeni belgeler var. Bu belgeler bize davanın araştırılmadığını gösteriyor. Ankara Gar ve Suruç Katliamının bir numaralı sanığı İlhami Bali, kırmızı bülten ile aranırken devlet hastanesinde tedavi oluyor" dedi.

'HER ZAMAN SİZİN YANINIZDA OLACAĞIZ'
Ziyarette konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Urfa Şube Başkanı Abdullah Melik, "Elinde oyuncaklar ile gelen gençleri Urfa'da bombalar ile karşılayan zihniyeti kınıyoruz. Bir an önce faillerin cezalandırılmasını istiyor ve önemsiyoruz. 33 demokrasi şehidimizi rahmet ile anıyoruz ve önümüzdeki süreçte de davanın takipçisi olacağız. Toplum vicdanını temsilen her zaman sizin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleri, TMMOB Urfa İKK'yı yarın saat 10.00'da Hilvan Hapishanesi Kampüsü'nde görülecek duruşmaya müdahil olma çağrısında bulundu. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.