1 Ekim 2024 Salı

Suruç Aileleri: #1HazirandaHilvandayız

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamına ilişkin 1 Haziran'da görülecek duruşma öncesi siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunarak, davaya müdahil olmalarını istedi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamına ilişkin 1 Haziran'da Urfa Hilvan'da bulunan hapishane kampüsü duruşma salonunda gerçekleşecek dava öncesinde siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerine davaya müdahil olma çağrısı yaptı. Geçen şubat ayında görülen duruşmada, görevlendirilen yeni heyet tarafından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) davaya müdahillik talepleri kabul edilmişti. #1HazirandaHilvandayız şiarıyla sosyal medyada tag çalışması yapan Suruç Aileleri, dosyada yargılamanın kritik bir aşamada olduğunu kaydederek, tüm kamuoyunu davaya sahip çıkmaya davet etti.

İnisiyatif, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini etiketleyerek, şu mesajı paylaştı: "Geçtiğimiz şubat ayında yeni görevlendirilen heyet tarafından ilk duruşma yapıldı ve 7 yıllık adalet mücadelesinin sonucu olarak duruşmada hazır bulunan kurumların davaya müdahale talepleri ile müdahil avukatlarının katliam faillerinin ve bağlantılarının derinleştirilmesi adına yapmış oldukları talepler büyük oranda kabul edildi.

Suruç aileleri olarak sizlerden talebimiz 1 Haziran tarihinde görülecek duruşmaya, -yargılamanın bu kritik aşamasında- katılmanız ve kurumunuz adına davaya katılma talebinde bulunmanızdır."