19 Eylül 2024 Perşembe

Suriye sınırındaki 'utanç duvarı' tamamlandı

7 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'den geçişleri önlenmek için sınıra kurulan "utanç duvarı" tamamlandı. AKP iktidarı, bu utançla "dünyanın üçüncü büyük duvarı" diye övünüyor.
Sınırlar yetmiyor, ülkeler arasına utanç duvarları örülüyor. Her fırsatta Gazze'yi duvarlarla çevirip abluka altında tutan İsrail'e yüklenen AKP iktidarı da Suriye ve İran'a "utanç duvarları" ördü. 
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik "utanç duvarı"nın inşasını tamamladı.
 
7 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'den geçişleri önlenmek için kurulan duvar, Kilis'in Elbeyli ilçesi sınırında ilk kez detaylı şekilde görüntülendi.
 
AA'nın haberine göre, Suriye sınırında Asi Nehri'nin bulunduğu hat dışında kalan 711 kilometrelik sınır hattı 3 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde 7 tonluk seyyar bloklar ile kapatıldı. Ayrıca duvarların üzerilerine bir metre yüksekliğinde jiletli tel çekildi. Duvarın 200 kilometresi valilikler, geriye kalan kısmı ise TOKİ tarafından yapıldı. 
 
Duvarın yanında, askerlerin devriyesi için sınır hattı boyunca yol da inşa edildi. 
 
3. BÜYÜK DUVAR
 
AKP iktidarı, "utanç duvarı"nın, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyada üçüncü en uzun duvar olmasıyla övünüyor. 
 
Suriye ve İran sınırını kapsayan güvenlik hattı projesi kapsamında güvenlik duvarının yanı sıra Antep-Kilis sınır hattında 15 metre yüksekliğinde ve 5 katlı 22 adet "kulekol" inşa edildi.
 
İRAN SINIRINA DA ÖRÜLÜYOR
 
TOKİ, Suriye sınırında 564 kilometre uzunluğundaki duvarı bitirdikten sonra İran sınırında 144 kilometrelik duvarın inşasına başladı. İran sınırındaki duvarın da bitme aşamasına geldiği belirtildi.