18 Eylül 2024 Çarşamba

Suriye Gelecek Partisi Kobanê halkı ile bir araya geldi

Suriye Gelecek Partisi başkan ve yöneticileri, partilerinin siyasi programı ve amaçlarını anlatmak amacıyla başlattıkları halk toplantıları çerçevesinde Kobanê halkı ile bir araya geldi.
Suriye Gelecek Partisi Kobanê'de halk toplantısı düzenledi. Partinin siyasi programı ve amaçlarının anlatıldığı toplantıya Suriye Gelecek Partisi Başkanı Îbrehîm Qeftan, Genel Sekreter Hevrîn Xelef ve parti yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Toplantıda konuşan Îbrehîm Qeftan, Suriye halklarının devam eden savaş nedeniyle büyük acılar yaşadığını belirtti. Qeftan, "Halklar özgürlük talebinde bulundu ancak Baas rejimi bu talebi kabul etmeyerek, ülkenin uluslararası savaş alanına dönüşmesine sebep oldu" dedi.
 
Suriye halklarının birlikleri, ortak yaşamı ile birbirlerini tamamladığını belirten Qeftan, Suriye'deki savaşın siyasi çözümü için tüm parti ve taraflar ile diyalog geliştireceklerini belirtti. Suriye'deki demografik yapıyı değiştirme politikalarına dikkat çeken Qeftan, halkların çıkarına olmayan hiçbir pratikte bulunulmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
 
Partilerinin Suriye halklarının birlik ve ortak yaşamını esas aldığını belirten Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef ise özgür, demokratik ve merkezi olmayan bir Suriye için mücadele edeceklerini söyledi.