19 Eylül 2024 Perşembe

İsrail Savunma Bakanı: Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor

İsrail'in kuzeyinde yer alan Lübnan'da iki gündür gerçekleşen patlamalarda en az 21 kişi yaşamını yitirirken, Hayfa'da konuşan İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz. Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hayfa kenti yakınlarında bir hava üssünü ziyaret etti. Burada konuşan Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz. Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum. Uyum sağlamalıyız. Zaman içinde tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş büyük cesaret, azim ve ısrar gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: KUZEYDEKİ VATANDAŞLARI EVLERİNE DÖNDÜRECEĞİZ
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lübnan'da bugün el telsizlerinin patlamasının ardından kısa bir video mesaj paylaşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Lübnan sınırı bölgesinde Hizbullah'la karşılıklı saldırılar sebebiyle bölgeden tahliye edilen İsraillilere işaret ederek, "Bunu daha önce söyledim; kuzeydeki vatandaşları güvenlik içinde evlerine döndüreceğiz. Yapacağımız şey tam olarak bu" ifadelerini kullandı. Netanyahu, mesajında başka detay vermedi.

Öte yandan, işgal devletinin kuzeyinde yer alan Lübnan'da son iki günde Hizbullah'a dönük saldırılarla çağrı cihazları ve telsizler patlatıldı, en az 21 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi yaralandı.