22 Eylül 2024 Pazar

Stuttgart Tecride Karşı Yaşam Platformu üç günlük açlık grevine başladı

Stuttgart Tecride Karşı Yaşam Platformu, dün yaptığı basın açıklamasıyla üç günlük dayanışma açlık grevine başladı.
Stuttgart Tecride Karşı Yaşam Platformu, Schlosplatz'da yaptığı basın açıklamasıyla 3-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak dayanışma açlık grevinin startını verdi.
 
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve açlık grevi direnişçilerinin yaptığı açıklama, Türkçe ve Almanca okundu.
 
Açıklamada, Türkiye'deki tecride ve faşizme karşı binlerce siyasi tutsağın süresiz açlık grevinde, 15 tutsağın da ölüm orucunda olduğu hatırlatılarak, HDP milletvekili Leyla Güven'in 7 Kasım 2018'de Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebini desteklediği belirtildi.
 
Açıklamada, HDP milletvekili Leyla Güven 7 Kasım 2018 tarihinden beri süresiz açlık grevinde, Hewler'de HDP'li Nasır Yağız 21 Kasım'dan beri, Strasburg'da 14 Kürt aktivisti 18 Aralık'tan bu yana,    sosyalist tutsaklar Muhabbet Kurt, Hülya Gerçek, Aydın Akyüz ve Ali Haydar Saygılı 1 Mart'tan itibaren, Soner Çiçek, Ercan Görtaş ve Hatice Duman 10 Nisan'dan bu yana ve Zeynep Yeter, Erdener Demirel ve Deniz Aytaç 30 Nisan'dan bu yana süresiz açlık grevinde olduğu, AvEG-Kon aktivisti Özkan Özdemir'in de 1 Nisan'dan bu yana Paris'te süresiz açlık grevinde olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada son olarak, "Bizler de Alman antifaşistlerin de katılımıyla 5 aktivist olarak, onların bu haklı ve meşru taleplerini desteklemek amacıyla bugün, burada Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu'nun açtığı bilgilendirme çadırında 2 günlük açlık grevimizi ilan ediyoruz. Türk devletinin faşist saldırılarını ve katliamlarını görmezlikten gelen CPT, Avrupa Komisyonu, BM gibi kurumların ve faşist Türk devletine askeri, ekonomik ve siyasi destek sunarak, onun işlediği suçlara ortak olan Avrupa devletlerini ve binlerce insanın ölüme doğru gidişini seyreden, ilgisiz kalan herkesi uyarmak için açlık grevindeyiz, sokaktayız. Faşizmin zulmünü yaşamış Avrupa'nın faşist Erdoğan diktatörlüğüne ve estirdiği devlet terörüne sundukları desteği protesto ediyoruz. Avrupa halklarını, demokratik kurumları tecride ve faşizme karşı harekete geçmeye, tecride karşı yapılan eylemlere katılmaya ve enternasyonal dayanışma göstermeye çağırıyoruz" denildi.
 
STUTTGART'TA AÇLIK GREVİ PANELİ
 
Stuttgart'ta 5 Mayıs Pazar günü saat 13.00'de Linkes Zentrum Lilo Herrmann'da, Kürt siyasetçi ve HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız ile AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk'un katılımıyla 'açlık grevleri' konulu panel düzenlenecektir.