22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistlere gözaltı saldırısı

ESP ve SGDF'ye yönelik sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltı saldırılarında aralarında Limter-İş Genel başkanı Kanber Saygılı ve SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı. Limter-İş Genel Başkanı Saygılı'ya ev baskını sırasında işkence uygulandı, işkence sonucu bacağı yaralandı. Ev baskınlarında kapılar kırıldı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) İstanbul ve Eskişehir'de gözaltı saldırıları gerçekleşti. 

DİSK Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, DEM Parti İstanbul İl Yöneticisi Ömer Akgün'ün,SGDF MYK üyeleri Senem Pektaş, Hivda Selen, Berfin Polat ve Adnan Özcan ile Emrah Topaloğlu, Hüseyin İldan gözaltına alındığı öğrenilen isimler.

EV BASKININDA İŞKENCE
Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın evine yönelik basında hem Saygılı'ya hem de oğluna işkence yapıldı. Kapının kırılmasına tepki gösteren Saygılı'nın oğlu Ekin Saygılı'ya polis saldırdı, yere yatırarak işkence yaptı. Oğluna yönelik işkenceyi önlemek isteyen Saygılı ise polisler tarafından sürüklenerek mutfağa götürüldü. Burada ayrı tutarak işkence yapıldı, Saygılı'nın işkence sonucu bacağı yaralandı. 

Polis darp sırasında duvarlara da vurarak, hasar oluşturdu.

'UMUT DİMDİK AYAKTA' SLOGANI ATILDI
Sosyalistlere ters kelepçe işkencesi uygulanırken, sosyalistler “ESP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganı attı. 

ETHA'NIN KAPISI KIRILDI
Ajansımızın çalışanlarının kaldığı ev sabah saatlerinde kapısı kırılarak basıldı. İkameti evde bulunmayan bir kişi için yapılan ev baskınında kimse gözaltına alındı.