22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistler Avrupa'nın üç kentinde açlık grevine başlıyor

AvEG-Kon, SKB ve Young Struggle üyeleri, Almanya, İsviçre ve Hollanda'da üç günlük açlık grevine başlıyor. AvEG-Kon, tecrit karşıtı mücadelenin büyütülmesi için çağrı yaptı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle üyeleri İsviçre, Almanya ve Hollanda'da 3 günlük açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. 
 
SUSMA, SUSMAK ONAYLAMAKTIR
 
Yapılan açıklamada, "Türkiye'deki tecride ve faşizme karşı binlerce siyasi tutsak süresiz açlık grevinde. 15 Tutsak ölüm orucunda. Susma, susmak dnaylamaktır" denildi.
 
AvEG-Kon açıklamasında şunlar belirtildi: "Bir daha hatırlatıyoruz Leyla Güven haklıdır, talebi kabul edilmelidir. Çünkü tecrit bir insanlık suçudur. Tecrit bir işkencedir. Tecrit, insan kişiliği ve kimliğini yok saymadır. Tecrit, insan onurunun ayaklar altına alınmasıdır. Tecrit, söz söyleme özgürlüğünün yok edilmesidir. Tecrit, muhalif tüm seslerin susturulmasıdır."
 
Almanya'nın Stuttgart, İsviçre'nin Zürih ve Hollanda'nın Den Haag kentlerinde AvEG-Kon, Sosyalist Kadınlar Birliği ve Young Struggle üyelerinin 3 günlük açlık grevine başlayacağı kaydedilen açıklamada, "İlericileri, demokratları, aydınları, akademisyenleri ve tüm halkımızı tecride karşı mücadeleye omuz vermeye, faşist baskılara karşı direnenlere omuz vermeye çağırıyoruz" denildi.