1 Ekim 2024 Salı

Sosyalist gençlik Nurhak savaşçılarını andı

SGDF üyeleri 51 yıl önce 31 Mayıs'ta Nurhak'ta ölümsüzleşen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan'ı andı. 2012 yılında Malatya Kürecik'te inşa ettikleri Sinan Cemgil Hatıra Ormanı'na giden sosyalist gençler, devrim şehitlerinin yolunda yürüme sözünü yineledi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) 31 Mayıs 1971'de Nurhak'ta ölümsüzleşen devrimci önderler Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan'ı andı. 2012 yılında SGDF tarafından Malatya'nın Kürecik köyünde oluşturulan Sinan Cemgil Hatıra Ormanı'na giden sosyalist gençler, önce ormandaki fidanların bakımını yaptı ve tabelayı yeniledi.

Anma, 51 yıl önce Nurhak'ta ölümsüzleşenler şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için saygı duruşuyla başladı.

Anmada konuşan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, Kürecik'in devrimci hareket ve devrimci gençlik mücadelesi tarihinde özel bir yere sahip olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti: "Kürecik halkı büyük devrimcilerin yetiştiği, birçok devrimcinin de muhakkak yolunun geçtiği bir yerdir. Sinan'ı, Deniz'i, Kaypakkaya'yı ve devrimci sosyalistleri iyi tanır Kürecik. Füze Kalkanı'na karşı yürütmüş olduğumuz kampanya ve yine bu kampanyanın anısına simgesel olarak yeşerttiğimiz bu hatıra ormanının değeri büyüktür. Suruç şehitlerimizin ve nice şehit yoldaşlarımızın emeği vardır. Bu hatıra ormanı Sinan'ları ve onların şansında emperyalizme karşı mücadeleyi hatırlatır. Nurhak şehitlerinin mücadelesinin bugün bizim omuzlarımızda olduğunu unutmayacak ve onların yolundan yürümenin verdiği sorumluluğu onurla taşımaya devam edeceğiz."