28 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyal medya uygulamalarına İdlib engeli

İdlib'de Suriye ordusunun düzenlediği hava saldırısında 33 askerin yaşamını kaybetmesi sonrasında sosyal medyaya erişim sıkıntısı yaşanıyor. NetBlocks'un konu hakkında yayınladığı raporda, operatörlerin Twitter, Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram ve Messenger gibi uygulamaları engellediği bildirildi.

İdlib'de 33 askerin Suriye ordusunun düzenlendiğini hava saldırısında öldürülmesinin ardından, sosyal medyaya erişim sıkıntısı yaşanıyor.

NetBlocks.org'un (İnternet Gözlemevi) yayınladığı raporda, Türkiye'deki iletişim operatörleri tarafından Twitter, Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram ve Messenger gibi uygulamaların engellendiği bildirildi.

Turkcell, yaptığı açıklamada ülke genelinde erişim sıkıntısı olduğunu belirtirken, Türk Telekom ise soruna karşı "Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Ayrıca, hava saldırısı sonrasında #SavaşaHayır etiketi  Twitter'da en çok konuşanların arasına girdi. 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
Sosyal medya kullanıcıları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zamanında Suriye tezkeresiyle ilişkin yaptığı şu konuşmaya: "O askerlerin burnunun kanamaması lazım. O nedenle de bu tezkereye, askerlerin hatırı için oğlunu gönderen askerlerin annelerinin hatırı için, o çocukların burnu kanamasın diye içimiz yana yana evet diyeceğiz" tepkilerini de dile getirdi.