19 Eylül 2024 Perşembe

SKB: Fransa'da tecavüz saldırısına sessiz kalmayacağız

Fransa SKB, bir kadın ile bir çocuğun tecavüze uğramasına tepki gösterdi, "Fransa'da tecavüz saldırısına sessiz kalmayacağız" dedi.
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Fransa'da yakın zamanda yaşanan iki tecavüz saldırısına ilişkin açıklama yaptı.
 
3 Haziran günü sabaha karşı Paris’in merkezinde Chattle'nin Sebastopol Caddesi'nde genç bir kadının arabasına binmek isterken bir erkeğin tecavüz saldırısına maruz kaldığına dikkat çeken SKB, aynı gün de Rennes kentinde 12 yaşındaki bir çocuğa 50 yaşındaki bir erkeğin tecavüz ettiğini hatırlattı.
 
Fransa ya da Avrupa'da kadına yönelik şiddetin farklı biçimlerde yaşandığına dikkat çeken SKB, "Şiddete karşı mücadeleyi, kadın dayanışması ve kadınların örgütlü gücü ve kadın isyanını ile büyüteceğimizi vurguluyor, tüm kadınları birlikte hareket etmeye daha güçlü haykırmaya çağırıyoruz" dedi.
 
"Gecede, gündüzde sokaklar bizimdir" diyen SKB, açıklamasında şunları belirtti: "Erkeğin kadına tecavüzü ve her türlü şiddeti hak görmesini sağlayan erkek egemen kapitalist sistemin kendisidir. Erkeğin kadını bir obje, şiddet uygulayabileceği bir nesne olarak görmesine tahammül etmeyecek, sessiz kalamayacağız, Bizler Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Chatelet’de genç bir kadına yapılan tecavüz saldırısını, Rennes’te 12 yaşındaki küçük kız çocuğuna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, bu erkeklerin en ağır cezalar ile cezalandırılmasını istiyoruz."