21 Eylül 2024 Cumartesi

Sison Paris'te anıldı

Sison'un anıldığı Paris'te, Sison'un mücadeleye kararlılığı aktarıldı. Anmada, Sison'u anmanın O'nun mücadelesini sürdürmek olduğu kaydedildi.

Hollanda'da yaşamını yitiren Filipinler Komünist Partisi kurucu önderi Jose Maria Sison için Paris'te bir anma gerçekleştirildi. ACTİT lokalinde düzenlenen anma enternasyonel mücadele de ölümsüzleşenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından MLKP'nin 25. yıl kutlamasına Sison'un gönderdiği görüntülü kutlama mesajı gösterildi.

MLKP Fransa adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada, enternasyonel ilişkileri geliştirmenin önemine dikkat çekildi. Gözaltında Kayıplar kampanyasının uluslararasılaştırma gereğiyle Filipinler'deki kaybetme politikaları nedeniyle yakın ilişki kurulduğu kaydedilen konuşmada bu nedenle 3. Gözaltında Kayıplar Kurultay'ın Filipinler'in başkenti Manila'da gerçekleştiği belirtildi. "Sison yoldaş kurultayın burada örgütlenmesinde temel rol oynadı. Enternasyonel büromuz ile yakın ilişkilerde oldu. O hep devrimci görevlerinin başında oldu. Gerilla çalışmasından büro çalışmasına mücadelenin tüm başlıklarında yer aldı" denilen konuşmada, Filipinler ve devrimci hareket hakkında bilgilendirme yapıldı.

ABD'nin kirli savaş politikaları ve CIA'nın saldırıları karşısında Filipinlerin dimdik durduğu dile getirilen konuşmada, "Filipinler'de devrimci mücadeleye karşı kontrgerilla biçimlerini devreye koyan bir hükümet işbaşında. Kent ve kırda yoğun katliam uygulayan bir devlet. Sison ve partisinin kararlılığı faşist devleti hedefleyen devrimci bir parti olarak konumlandı. Sison yoldaş günlük yaşamda canlı olmayı şiir ve şarkılarla ortamları mutlu kılmayı sağlayan bir devrimci önderlikti" ifadeleri kullanıldı.

Sison'un devrimci kararlılığının yoğun bir şekilde ABD'nin hedefinde olduğu vurgulanan konuşmada, Sison'un zorunlu göçmenlik koşullarında iki buçuk yıl tutsak olduğu belirtildi. MLKP'nin o dönem yürüttüğü bir kampanya ile Sison'un ABD'ye iadesine karşı mücadelede yer aldığı söylenen konuşma şöyle devam etti: "Bugün O'nu anmak devrimci değerlere ve kararlılığa sahip çıkmaktır. O'nun sağlam devrimci duruşu Sovyetlerde ve Çin'deki gerilemeye revizyonizme karşı net bir tutum' almasında örnektir. Bizler bıraktığı enternayonalist devrimci mirası sahipleneceğiz."

Anma MLKP MK'nın Jose Maria Sison için yayınladığı açıklamanın okunması ile son buldu.