24 Eylül 2024 Salı

Şırnak Hapishanesi'nde tutukluya şiddet iddiası

Şırnak T Tipi Hapishanesi'nde bulunan adli tutuklu Sinan Ülger, ailesiyle görüntülü yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanlar tarafından darp edildiğini ve omzunun çatladığını iddia etti.

Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde adli bir suçtan dolayı 6 yıldır tutuklu bulunan Sinan Ülger'in gardiyanlar tarafından darp edildiği iddia edildi. Ülger'in ablası Birgün Oğur, kardeşinin bugün kendilerini görüntülü aradığını ve maruz kaldığı şiddeti anlattığını aktardı. Oğur, bir gardiyanın kardeşine hakaret ettiğini, kardeşinin de buna tepki göstermesi sonucu olayın başladığını ifade etti. Oğur'un iddiasına göre, kardeşinin tepki göstermesi sonrasında 10 gardiyan tarafından fiziki şiddete maruz kaldığı ve omzunun çatladığını belirtti.

Kardeşi ile konuştukları sırada ekran görüntüsü aldıklarını belirten Oğur, "Sinan omuzu çatladığı için şu anda acı çekiyor. Kardeşim revire götürülmüş, yaşadıklarını anlatmış. Yüzünde darp izleri olması ve omuzu çatlamasına rağmen darp raporu verilmemiş. Kurum doktorunu da şikayet edeceğim. Biz onunla görüştüğümüz sırada ekran görüntüsü aldık. Görüntüde zaten kolunu kendi imkanlarıyla sarmış ve yüzünde de darp izleri var" dedi.

Bunun üzerine hapishaneyi aradığını belirten Oğur, hapishane idaresinin kendisine, "İstediğin yere şikayet edebilirsin" şeklinde yanıt verdiğini belirtti. Oğur, şiddete dair suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.