24 Eylül 2024 Salı

Silopi'de annelere tazyikli su ile saldırı

Silopi'de açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yapan tutsak yakınlarına polis biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırıda fenalaşan HDP Milletvekili Nuran İmir ve bazı tutsak yakınları hastaneye kaldırıldı.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde, tecride karşı hapishanelerde açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsaklara destek için eylem yapmak isteyen ailelere polis saldırdı.
 
HDP İlçe Örgütü önünde yapılan eyleme HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de katıldı. Parti binasında toplanan aileler, ellerinde direnişte olan çocuklarının fotoğraflarıyla bina önünde açıklama yapmak istedi. Valiliğin yasak kararını gerekçe gösteren polis, eyleme izin vermedi. 
 
HDP Milletvekili Nuran İmir, yasak kararının hukuksuz olduğunu belirterek, "Valiliğin kanun dışı uygulamasını tebliğ ettiniz. Buna rağmen açıklama yapacağımızı ilan ediyoruz. Varsa bir durum işlem başlatabilirsiniz. Her fırsatta valiler üzerinden bizleri karşı karşıya getirmelerini doğru bulmuyoruz. Valilerin yaptıkları tek şey, Kürtler ve HDP'lilere yasa çıkarmak. Attığımız her adım fezlekelere gerekçe yapılıyor" dedi.
 
Kararı tanımadıklarını belirten İmir, tutsak yakınları adına açıklama yapmaya başladı. Bu sırada polis, İmir'i hedef alarak TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıktı. 
 
Aileler, saldırıya rağmen dağılmadı, "Bijî berxwedana zindanan" sloganını attı. Kitlenin etrafının saran polis, yakın mesafeden gaz sıktı. Yoğun gazdan etkilenen aileler, HDP binasına girdi.
 
Fenalık geçiren HDP Milletvekili İmir ve bazı tutsak yakınları, devlet hastanesine kaldırıldı.