24 Eylül 2024 Salı

Silivri Hapishanesini fareler bastı

Silivri'de bulunan Marmara Kapalı Hapishanesini fareler bastı. Hücrelere girerek tutsakların sağlığını tehdit eden farelere karşı hapishane yönetimi ise önlem almamakta ısrar ediyor.

Marmara Kapalı Hapishanesindeki (eski 9 nolu) siyasi tutsaklar hücrelerine fare girdiğini duyurdu. Durumu hapishane yönetimine bildiren tutsaklar önlem alınmadığına dikkat çekerek tepki gösterdi.

Ajansımızın editörlerinden Nadiye Gürbüz, üç hafta önce hücrelerinde fare gördüklerini, durumu gardiyana bildirmelerine rağmen "ne yapabiliriz" yanıtı aldıklarını söyledi. Hücrelerinden çıkardıkları farenin başka hücrelere girerek tutsakların sağlığını tehdit ettiğini aktaran Gürbüz, durumu toplu olarak dilekçe yazıp hapishane idaresine bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını açıkladı.

Daha önceki yıllarda da hapishanede fare olduğunu öğrendiklerini aktaran Gürbüz, kalıcı bir çözüm üretilmemesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

'TEL KAFES, JİLETLİ TELLER KALDIRILSIN'
Ayrıca havalandırmaların tel kafesle kaplı ve havalandırma duvarlarında jiletli teller olduğunu kaydeden Gürbüz, "Teller duvar arasına kuşlar yuva yapmış. Bu özellikle astım ve alerji hastası tutsakları olumsuz etkiliyor. Havalandırmada her türden böcek var. Düzenli ilaçlama yapılmadığı ve kuş yuvaları kaldırılmadığı için tutsaklar sağlık sorunu yaşıyor" aktarımında bulundu.

Gürbüz, Marmara Kapalı Hapishanesindeki tel kafes ve jiletli tellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.