24 Eylül 2024 Salı

SGDF'liler yarın hakim karşısına çıkıyor

12 Mart'ta polis komplosuyla tutsak edilen aralarında SGDF Eşbaşkanları Tuncer ve Danacı'nın da olduğu 9 sosyalist genç yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Sokak sokak yürütülen çalışmayla davaya çağıran gençlik örgütleri, "33'lerin yoldaşlarına özgürlük" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı'nın da aralarında olduğu sosyalist gençler yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

12 Mart sabaha karşı gerçekleşen ev baskınlarında muhabirimiz Elif Bayburt, Gençlik Komünlerinden Devrim Barış, SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, SGDF MYK üyesi Senem Pektaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Tanya Kara, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Birkan Polat, Özge Doğan, Alev Özkiraz, Can Papila ve Deniz Bahçeci gözaltına alınmış, 15 Mart'ta Bayburt ve Barış adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken sosyalist gençler tutuklanmıştı.

Polis komplosuyla tutsak edilen sosyalist gençler yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Gençlik örgütleri, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.30'da görülecek duruşma için kamuoyuna sokak sokak yürüttükleri çalışmayla çağrı yapıyor.

İstanbul'un birçok noktası afiş ve pankartla donatılarak, "33'lerin yoldaşlarına özgürlük" denildi.