24 Eylül 2024 Salı

SGDF'den sosyalist gençlerin duruşmasına çağrı: Birleşik mücadelemizi büyütelim

Başta gençlik örgütleri devrimci, demokrat kamuoyuna sosyalist gençlerin yarın görülecek ilk duruşmasına çağıran SGDF, "Birleşik mücadelemizi büyütelim" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), aralarında eşbaşkanlar Yaren Tuncer ve Okan Danacı, MYK üyesi Senem Pektaş'ın da yer aldığı 9 sosyalistlerin yarın görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Federasyonumuza yönelik İstanbul ve Eskişehir merkezli yapılan operasyonlarda birçok yoldaşımız gözaltına alındı ve eşbaşkanlarımızın da aralarında olduğu 12 yoldaşımız tutuklandı. İstanbul merkezli yapılan operasyonda tutuklanan ve aylardır Marmara Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen yoldaşlarımızın 12 Temmuz'da Çağlayan Adliyesinde saat 10.30'da duruşması var.

"Bizler faşist devletin esas tutsak etmek istediğinin gençliği devrim ve sosyalizm mücadelesine katma inadımız, kapitalist sömürü düzenini yıkma çabamız olduğunu biliyoruz. Depremde enkaz altında terk edilen halkımızın yanına koşan, işten atılan işçilerin mücadelesinde yer alan, gençliği örgütlenmeye ve özgürlüğümüzü kazanmaya çağıran sosyalist gençlere aklı sıra ‘gözdağı' verme isteğinden başka bir şey değildi bu yapılanlar.

"Başta gençlik örgütleri olmak üzere devrimci, demokrat kamuoyuna çağrımızdır: SGDF'ye yapılan düzmece dosyalara, gözaltı ve tutuklama saldırılarına karşı tutsak yoldaşlarımızın 12 Temmuz'da Çağlayan Adliyesinde görülecek duruşmasında olalım, birleşik mücadelemizi büyütelim."