24 Eylül 2024 Salı

SGDF Eşbaşkanları: Hep birlikte 'Suruç'un hesabı sorulacak' diye haykıracağız

SGDF'nin tutsak Eşbaşkanları Tuncer ve Danacı, Silivri Hapishanesinden Suruç katliamının yıldönümüne ilişkin mesaj yolladı. "Hep birlikte siz dışarda biz içerde saat 11.50'de 'Suruç'un hesabı sorulacak' diye haykıracağız. Bir kere daha sizin huzurunuzda söz veriyoruz ki; faşizmi yeneceğiz!"

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, 15 Mart'tan bu yana tutuldukları Silivri Hapishanesinden Suruç katliamının 8. yılına ilişkin mesaj yolladı.

Tuncer ve Danacı'nın mesajı şöyle:

"Suruç katliamının üzerinden tam 8 yıl geçti. Mevsimlerin adı değişti. Ayrılık, öfke, özlem ve hesap sorma oldu. 33 düş yolcumuz bir kırmızı gül gibi hep yüreklerimizde. Onlar bize Gezi ayaklanmasının isyancı ruhunu, Rojava devriminin birikimini taşıyorlar. Sizinle yoldaş olmanın, gerçekçi olup imkansızı istemenin, büyük aşklar için büyük yolları yürümenin cüretini, hep aynı kararlılıkla dövüşmenin onurunu taşıyoruz. Kavganın her anında, her dönemecinde birbirimize verdiğimiz sözleri hatırlıyor ve yeniden and içiyoruz. Düşleri sonsuza koşturmaya ve hesap sormaya. Öyle bir güç taşıyorsunuz ki bizlere. Nerede olursak olalım. Hapishanede, adressiz yaşamlarda hep yanı başımızdasınız. Devrim mücadelesinin her zorluğunda, coşkumuzda, öfkemizde, isyanımızda hep yanı başımızdasınız. Size verdiğimiz devrim sözünü gerçekleştirene kadar zafer şarkılarımızı söylemeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, devrimin zaferi er-geç bizim olacaktır. Ne tutuklamalar, ne katliamlar bizi yenemez.

20 Temmuz'da biz de Suruç için adalet istedikleri için tutuklanan yoldaşlarımızla birlikte Silivri hapishanesinde 33 düş yolcumuzu anacağız. Hep birlikte siz dışarda biz içerde saat 11.50'de 'Suruç'un hesabı sorulacak' diye haykıracağız. Bir kere daha sizin huzurunuzda söz veriyoruz ki; faşizmi yeneceğiz!

Daima bizimlesiniz, daima sizinleyiz!"